Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Musíme postoupit, už kvůli fanouškům, říká kouč Bohemians po losu EKL

Co jsou smíšené pocity, si oživili po losu 2. předkola Evropské konferenční ligy trenér Jaroslav Veselý a jeho asistent u fotbalistů Bohemians David Bartek. Veselý si přál kvůli fanouškům dobře dostupného soupeře, a tak ho norský Bodö/Glimt, který sídlí za polárním kruhem, moc nepotěšil. Zato Bartek byl s losem v pohodě.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Bohemians Veselý si přál soupeře s dobrou dostupností, to mu nevyšlo

"Klokani" se představí v pohárové Evropě po 36 letech díky čtvrtému místu v uplynulé sezoně nejvyšší soutěže. Suverénní lídr norské ligy bude úvodní zápas 27. července hostit, odveta v Praze na stadionu Sparty na Letné se odehraje o týden později.

Po návštěvě z UEFA obdrželi Bohemians oficiální zprávu komisaře, jež potvrdila nezpůsobilost Ďolíčku pro pořádání utkání EKL.

"Neměl jsem žádného favorita, ale kvůli fanouškům jsem si přál soupeře s dobrou dostupností. Z tohohle hlediska to moc nevyšlo. Z hlediska koeficientu je to velká výzva, složité bude cestování. Navíc hrají na umělé trávě," vyjádřil se Veselý pro klubový web.

"Evropu jsme si ale přáli, tak musíme přijmout, jak to je. Los jsme ovlivnit nemohli, ale můžeme ovlivnit, jak zápas dopadne. Musíme se s tím poprat, postoupit a příště přivézt soupeře, který bude pro fanoušky dostupnější," uvedl pětačtyřicetiletý kouč.

UEFA jako tradičně rozdělila mužstva při losu do skupin, takže Bohemians 1905 měli na výběr z pěti variant. Vedle Bodö/Glimt mohli dostat ještě Poznaň, Trnavu, Osijek nebo lepšího z dvojice Pjunik Jerevan – Trans Narva.

Norský celek zaujal v předminulé sezoně, v níž došel v Konferenční lize až do čtvrtfinále a ve skupině doma rozdrtil pozdějšího vítěze AS Řím 6:1. "Z užšího výběru týmů jsem byl lehce zklamaný, ale Norové byli můj favorit, chtěl jsem se tam podívat. Chtěl jsem dál než na Slovensko nebo do Polska. Těším se na to," prohlásil Bartek, který v květnu ukončil hráčskou kariéru.

První los to byl i pro dvaačtyřicetiletého kapitána pražského týmu Josefa Jindřiška, jenž v úterý prodloužil s Bohemians smlouvu o další rok. "Před losem jsem byl lehce nervózní, protože tuhle situaci jsem ještě nezažil. Ten tým moc neznám a nevím, co od něj čekat. V každém případě se na něj musíme připravit. Podíváme se na jejich zápasy na videu a uděláme vše, abychom přes ně přešli," řekl nejstarší ligový hráč.

Zkušenosti s evropskými poháry má Jan Kovařík, který si s Plzní třikrát zahrál skupinu elitní Ligy mistrů. "Musím říct, že los jsem moc neprožíval. Náš cíl je postoupit, na to se soustředíme. Musíme navázat na výkony z poslední sezony, pak máme, myslím, šanci uspět. Na umělce to bude určitě nepříjemné, bude to jiný fotbal. Když bude pokropená, hra bude rychlá. S tím se ale popereme," prohlásil pětatřicetiletý záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články