Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Můj dům, můj hrad. Čtvrtfinále EKL rozehrála lépe domácí mužstva

Viktoria Plzeň s Fiorentinou remizovala, zbylá trojice domácích týmů odstartovala čtvrtfinále Evropské konferenční ligy vítězně. Olympiakos Pireus v utkání prestižním pro příznivce porazil Fenerbahce Istanbul 3:2, Bruggy udolaly PAOK Soluň 1:0 a favorizovaná Aston Villa si poradila s Lille 2:1. Odvetná měření sil jsou na programu za týden.

Villans poslal do vedení ve 13. minutě po rohovém kopu kanonýr Watkins a ve druhé půli přidal další zásah technickým obstřelem kapitán McGinn. Lille i proto padlo po sedmi soutěžních duelech, ale naději do odvety mu dal v 84. minutě hlavou Diakité.

Bruggám zajistil hubený triumf už v 6. minutě záložník Vetlesen. Belgický tým navíc mohl svou pozici před odvetou v Soluni ještě vylepšit, útočník Thiago však v závěru neproměnil penaltu. Svěřenci trenéra Hayena přesto potvrdili dobrou domácí formu, před svými fanoušky vyhráli šestý z posledních sedmi soutěžních zápasů.

Olympiakosu zařídil dvoubrankové poločasové vedení Fortunis, jenž první gól sám dal přízemní střelou zpoza vápna a druhý připravil Jovetičovi chytrou kolmicí za obranu. V 57. minutě ještě zvýšil Chiquinho, ale řecký celek pohodlný náskok do odvety neudržel. V 68. minutě proměnil penaltu Tadič a o dalších šest minut později upravil na 2:3 Kahveci.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské konferenční ligy:

Olympiakos Pireus  Fenerbahce Istanbul 3:2 (2:0)
Branky: 8. Fortunis, 32. Jovetič, 57. Chiquinho – 68. Tadič z pen., 74. Kahveci.

Viktoria Plzeň  Fiorentina 0:0

Club Bruggy  PAOK Soluň 1:0 (1:0)
Branka: 6. Vetlesen.

Aston Villa  Lille 2:1 (1:0)
Branky: 13. Watkins, 56. McGinn – 85. Diakité.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články