Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mohl být hrdina, v tutovce ale selhal. Prohru bere na sebe, toto musím dát, litoval Nešpor

Přišel na hřiště v poločase a mohl se stát hrdinou Jablonce. To by však Martin Nešpor musel ve stoprocentní šanci zamířit mezi tři tyče. Útočník Severočechů v tutovce selhal a porážku 0:1 na hřišti Alkmaaru v rámci Evropské konferenční ligy proto vzal při hodnocení na sebe. Potěšily ho alespoň reakce spoluhráčů, kteří ho podpořili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Alkmaar - Jablonec

Domácí obránce Pantelis Chatzidiakos v 64. minutě nepovedeným odkopem trefil břevno vlastní branky, od kterého se míč odrazil k volnému Nešporovi. Ten však v zakončení selhal.

"Samozřejmě, že to byla stoprocentní šance. Bylo to trošku stočené od toho břevna, takže jsem byl špatně natočený, ale to mě samozřejmě neomlouvá. Škrtnul jsem to patou. Byla to největší šance zápasu, mohl jsem dát na 1:1 a vypadalo by to jinak. Slušně řečeno, strašně mě to mrzí. Beru to na sebe, tohle musím proměnit. Jsem z toho špatný," citoval Nešpora klubový web.

Potěšila ho alespoň reakce spoluhráčů. "Podrželi mě v takovém momentu, já bych asi udělal to stejné, kdyby se to stalo spoluhráčovi. Pořád jde jen o fotbal, nejde o život. Kluci mě podrželi, ale stejně mě to štve," konstatoval jednatřicetiletý útočník.

Naskočil do druhého poločasu za Tomáše Čvančaru, který byl otřesený po souboji s brankářem Alkmaaru Peterem Vindahlem. Čvančara podle jabloneckého trenéra Petra Rady v kabině zvracel. "Nevěděl jsem, že Čváňa má nějaké problémy. Bylo mi to řečené při poločasové rozcvičce. Teď po zápase mě mrzí, jak to dopadlo. Kdybych vyrovnal, vypadalo by to jinak," uvedl Nešpor.

Jablonečtí byli v úvodní půli nečekaně lepší než nizozemský favorit. Ten ale po změně stran přidal a v 53. minutě rozhodl gólem Alberta Gudmundssona. "První poločas vypadal z naší strany opravdu dobře, šance tam byly. Hned na začátku šel Čváňa (Čvančara) ze strany a z úhlu a střílel vedle levé tyče. Bylo tam toho víc," řekl Nešpor.

Severočeši v Konferenční lize nenavázali na úvodní domácí vítězství 1:0 nad Kluží a klesli na druhé místo tabulky za Alkmaar. Jablonečtí v posledních sedmi soutěžních zápasech nedali víc než jeden gól a zopakovali výsledek z nedělního ligového podještědského derby s Libercem.

"Někdy se stává, že na tým padne deka ohledně střílení branek. Nesmíme se z toho položit. Musíme si z toho vzít nějaké pozitivum a věřit, že to protrhneme a začne nám to tam padat," prohlásil Nešpor. "Hráli a pracovali jsme dobře, jenže nevezeme si domů ani jeden bod," dodal bývalý hráč Bohemians 1905, Mladé Boleslavi, Sparty nebo Olomouce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články