Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Místo prázdného sektoru děti. Slavia i Sparta využijí výjimky UEFA

Obě pražská "S" mají pro domácí duel 2. předkola Evropské konferenční ligy kvůli disciplinárnímu trestu uzavřenou část ochozů a obě v tomto směru využijí výjimku UEFA. Jak na Spartu proti Vikingu, tak i na duel Slavie proti St Joseph's prázdná místa zaplní děti ve věku od šesti do čtrnácti let v doprovodu dospělé osoby, které mají vstup zdarma.

Vršovický celek musí uzavřít severní tribunu, kde sídlí slávistický "kotel", tedy nejméně 3000 míst. Právě tam v dubnové čtvrtfinálové odvetě Evropské konferenční ligy s pozdějším finalistou Feyenoordem Rotterdam použili diváci pyrotechniku, házeli předměty na hrací plochu a blokovali průchody. Pokutu 15 000 eur (368 000 korun) dostala Slavia za uzavřené únikové východy.

Pražané však mohou využít výjimku od UEFA a do uzavřené části stadionu smějí zdarma pozvat děti s doprovodem. Jeden dospělý musí mít na starosti osm až patnáct dětí, kterým nemůže být méně než šest a více než čtrnáct let. Zároveň se musí jednat o organizované skupiny, tedy kluby, školy či kroužky. Slavia začne dvojzápas se St Joseph's ve čtvrtek na hřišti soupeře, odveta je na programu o týden později.

Také Sparta využije ve čtvrtečním domácím duelu 2. předkola Evropské konferenční ligy proti norskému Vikingu Stavanger výjimku od UEFA a do uzavřené části hlediště pozve děti.

Letenští doplatili na rasistický transparent fanoušků při únorové odvetě Evropské konferenční ligy v Bělehradě proti Partizanu. Opatření se musí týkat minimálně pěti tisíc míst. Marketingový ředitel Sparty Kamil Veselý na Twitteru uvedl, že kvůli prázdninám dorazí na Letnou přes tisíc dětí.

Pražané už možnost pozvat kvůli disciplinárnímu trestu na zápas dětské fanoušky využili loni v září, kdy jim UEFA kvůli rasistickému chování části příznivců vůči záložníkovi Monaka Aurélienu Tchouaménimu v utkání 3. předkola Ligy mistrů uzavřela stadion. Díky výjimce mohlo do hlediště na zápas skupiny Evropské ligy s Glasgow Rangers 10 879 dětí ve věku od šesti do 14 let s doprovodem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články