Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maltskou Gziru táhnou Brazilci a Koubek čeká, že Plzeň bude dobývat

Zdá se, že fotbalisté Plzně mají hodně otevřené dveře do skupiny Evropské konferenční ligy. Ovšem už ve 2. předkole, kde je čekala kosovská Drita, se přesvědčili, že papíroví outsideři, mohou být hodně nepříjemní. Nyní je na jejich stadionu od 19 hodin čeká první zápas s maltskou Gzirou, a když ji vyřadí, tak se poperou o postup do skupiny s lepším z dvojice Tobol Kostanaj (Kazachstán) a Derry City (Sev. Irsko).

Plzeňští doma s Dritou remizovali 0:0 a trápili se i v odvetě, v níž v Prištině dali vítězný gól na 2:1 až ve 24. minutě z penalty.

Viktoria poté v pozměněné sestavě zvládla i nedělní zápas s Baníkem Ostrava, který doma porazila 3:1 a poprvé v sezoně vyhrála v lize. "Ve čtvrtek to bude jiné utkání než s Baníkem, kdy se hrálo nahoru dolů. Informace o Gziře jsem dostal a viděl některé věci z videa. Bude to zase čekání na půlce a budeme dobývat," uvedl trenér Miroslav Koubek.

Zápas s Ostravou nedohráli záložník Pavel Bucha a univerzál Jan Sýkora. Na marodce Západočechů jsou dlouhodobí rekonvalescenti – obránci Milan Havel, Luděk Pernica a Filip Čihák. Zdravotní problémy má také útočník Matěj Vydra.

Gzira v prvním předkole Konferenční ligy vyřadila Glentoran. Po domácím výsledku 2:2 a remíze 1:1 v Severním Irsku vyhrála na penalty 14:13. Ve druhém předkole pak maltský tým nečekaně přešel přes Dudelange po domácím vítězství 2:0 a porážce 1:2 v Lucembursku.

"Letos jsme dokázali něco neuvěřitelného. Mužstvo bylo výrazně oslabeno oproti minulé sezoně, ale realizační tým a hráči v posledních dvou měsících odvedli mimořádnou práci," řekl kouč Gziry Darren Abdilla maltským médiím.

"Teď nás čeká obrovská výzva. Viktoria Plzeň je hodně silný soupeř, který loni hrál Ligu mistrů. Postup do play-off by pro náš klub byl splněným snem," dodal Abdilla. Jeho výběr tvoří řada Jihoameričanů, na hřišti Dudelange v základní sestavě Gziry nastoupilo pět Brazilců a dva Kolumbijci.

Je nám líto, video expirovalo.
Tisková konference Plzně s Miroslavem Koubkem a Tomášem Chorým před Gzirou

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Jirka, Kalvach, Traoré, Bucha (Vlkanova), Kopic - Chorý, Durosinmi.

Gzira: Cassar - Marcelo Dias, A. Borg, Carlos Chabá, Thiaguinho - Romero, Scerri - B. Borg, Macula, Mendoza - Wilkson.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články