Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Los je super, říká Chorý a Kalvach dodává: Soupeř je hratelný

Los potěšil. Tomáš Chorý a Lukáš Kalvach přivítali soupeře, kterého jim určil los osmifinále Evropské konferenční ligy. Oba fotbalisté Viktorie Plzeň hlavně nechtěli Dinamo Záhřeb, s nímž se utkali už na podzim ve skupině. Fakt, že je v boji o čtvrtfinále čeká Servette Ženeva, berou jako výzvu a chtějí se dostat mezi posledních osm celků třetí evropské klubové pohárové soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Los osmifinále EKL a ohlasy Plzně na soupeře

"Jsem spokojený. Naším tajným přáním bylo nedostat Záhřeb, což se splnilo. Soupeř je určitě hratelný, ale nečeká nás nic lehkého," řekl záložník Kalvach pro klubovou televizi. "Los super, nedostali jsme stejný klub, jako jsme měli ve skupině. Takže jsme všichni šťastní," doplnil jej útočník Chorý.

Západočeši, kteří vyhráli všech šest utkání ve skupině Konferenční ligy, budou usilovat o první postup do čtvrtfinále evropského poháru. Servette Ženeva má čerstvou zkušenost s českým fotbalem, protože v podzimní skupině Evropské ligy podlehl Slavii 0:2 doma a 0:4 v Praze.

"Pokusíme se o postup. Věřím, že na to máme," prohlásil Kalvach. "Je to výzva a cílem je samozřejmě postup," přitakal Chorý s tím, že myslí na květnové finále v Aténách. "Chceme se podívat do Atén, takže když projdeme do dalšího kola, bude ta cesta zase o kousek kratší," dodal devětadvacetiletý útočník s úsměvem.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka zahájí osmifinále se Servette ve čtvrtek 7. března ve Švýcarsku, o týden později je čeká odveta v Plzni. "Když hrajeme první zápas venku, je to pro mě osobně asi lepší. Možná to bude menší výhoda. Pro fanoušky je to super. Doufám, že nás přijedou podpořit i tam a v odvetě budou vyprodané Štruncáky (Štruncovy sady)," uvedl Chorý. "Jako vždycky doufám, že nás přijedou podpořit ven a doma nás poženou za tím, abychom postoupili," dodal osmadvacetiletý Kalvach.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články