Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kadlec se vrací na místo činu. V Kolíně mám pozitivní bilanci, připomíná kapitán Slovácka

Kapitán Slovácka Michal Kadlec má velkou radost, že se vrátil do Kolína nad Rýnem, kde jeho tým sehraje utkání 2. kola skupiny Evropské konferenční ligy. Ve čtvrtém největším německém městě totiž žil při působení v nedalekém Leverkusenu v letech 2008 až 2013. "Kozlíky" považuje za podobné mužstvo jako Slovácko.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko už trénovalo v Kolíně nad Rýnem

"Je to moc příjemné. Jak se losovalo, přál jsem si Kolín, to se mi splnilo. Nejen klub, ale i město a fanoušky znám, protože jsem tady pět let žil, když jsem hrál za Leverkusen. Je to pro mě krásné, že se vracím sem, kde to znám. Tady na stadionu jsem párkrát hrál, co vím, mám tady pozitivní bilanci. Doufám, že to zůstane stejné," řekl Kadlec na tiskové konferenci.

V současnosti je prodáno kolem 40 tisíc vstupenek. "Proto se fotbal hraje. Vidíme, jak to funguje v zahraničí. V české lize se s tím moc nesetkáváme. Atmosféru jsme si vyzkoušeli už (v předkolech) na Fenerbahce a ve Stockholmu. Víme, co nás čeká, ale sám vím, že tady je atmosféra opravdu vynikající. Fanoušci tím žijí, nejen jeden sektor, ale celý stadion. Osobně se na atmosféru těším," uvedl sedmatřicetiletý stoper.

Aktuálně sedmý tým bundesligy se vrátil do hlavní fáze pohárů poprvé od sezony 2017/18, kdy se představil v Evropské lize.

"Kolín patřil spíš k týmům, které hrávaly o záchranu. Poslední roky hrají v horní polovině tabulky a dostali se do pohárů. To svědčí o tom, navíc když je bundesliga vyrovnaná a kvalitní soutěž, že nás nečeká nic jednoduchého. Trenérský tým zvolí správnou taktiku tak, abychom byli na zápas zítra stoprocentně připraveni," prohlásil někdejší český reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slovácko - Partizan Bělehrad

Kolín jako Slovácko

"Video a taktické rozbory nás teprve čekají, ale po očku jsme se na ně dívali. Přirovnal bych je k nám. Je to velice dobře poskládaný tým, mají to založené na pracovitosti, týmovosti, k čemuž je nabádá trenér, hrají náročný styl," konstatoval bývalý hráč pražské Sparty a Fenerbahce Istanbul.

Tým z Uherského Hradiště v úvodním utkání Konferenční ligy remizoval doma s Partizanem Bělehrad 3:3. Rovněž německý celek uhrál v Nice nerozhodný výsledek (1:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články