Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Je to jednoduché, Bodö bylo lepší, uznal Mourinho po evropské ostudě

Tohle muselo Josého Mourinha pěkně zabolet. Ve své bohaté kariéře sice odkoučoval už 1008 utkání, ale až v tom posledním jím vedený tým poprvé inkasoval šest branek. Fotbalisté AS Řím totiž utrpěli ve 3. kole skupiny Evropské konferenční ligy ostudný debakl 1:6 na hřišti norského mistra Bodö/Glimt a portugalský kouč vzal zodpovědnost za výsledek na sebe. Zápas mu jen potvrdil, že má v mužstvu 12 až 13 kvalitních hráčů a zbytek na nižší úrovni.

José Mourinho
zdroj: ČTK/AP

Mourinho dal po předchozích dvou výhrách šanci některým náhradníkům, kteří však roli nezvládli.

"Je to moje zodpovědnost. Udělal jsem to s dobrým úmyslem, a to ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé jsem chtěl dát šanci těm hráčům, kteří opravdu tvrdě pracovali, ale neměli moc možností hrát. Zadruhé vzhledem ke kádru, který máme, a ke všem zápasům, které musíme odehrát. Chtěl jsem dát odpočinout některým hráčům, kteří hráli téměř v každém zápase," řekl Mourinho.

"Na umělé trávě a v takovýchto těžkých povětrnostních podmínkách jsem se rozhodl vyměnit spoustu hráčů. A my jsme pak prohráli se soupeřem, který byl lepší než my. Je to jednoduché. Elitní tým Bodö je prostě lepší než ten, který začal zápas na naší straně," dodal osmapadesátiletý trenér, který převzal AS Řím před sezonou.

Kjetil Knutsen přijímá gratulaci od Josého Mourinha
zdroj: ČTK/AP

Mourinho, jenž s Portem a Interem Milán v minulosti vyhrál Ligu mistrů, poprvé se svým týmem inkasoval v jednom soutěžním utkání šestkrát. "Ano, já vím, ale šestigólová porážka není jen o mně. Je i o hráčích. Vždy to zanechá dopad, o tom nepochybuji. Už jsem mluvil s kluky v šatně a byl jsem k nim upřímný. K novinářům asi nemohu být, nechci to ventilovat ven," poznamenal Mourinho.

Zápas podle něj potvrdil, že AS Řím, kterému patří v italské lize čtvrté místo, má úzký kádr. "Kdybych mohl hrát pořád se stejnými kluky, udělal bych to. Nikdy jsem se netajil tím, že vím, že tenhle tým má své limity. Jedna věc je prvních 12 až 13 hráčů a pak jsou ti ostatní. Rozdíl v kvalitě mezi jednou a druhou skupinou je velký," uvedl Mourinho.

"Znal jsem limity některých našich hráčů, to není nic nového, ale přesto jsem od nich čekal větší odezvu. Jediné pozitivum teď je, že se mě nikdo nebude ptát, proč pořád vybírám stejné hráče," dodal bývalý kouč Porta, Chelsea, Interu Milán či Realu Madrid.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články