Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jablonec úspěšně vstoupil do Konferenční ligy, Kluž skolila Pilařova penalta

Po pražské Slavii vstoupil vítězně do Evropské konferenční ligy i Jablonec. Severočeši doma udolali rumunskou Kluž 1:0 gólem Václava Pilaře z pokutového kopu, před nímž byl za hru rukou vyloučen Mario Camora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jablonec - Kluž

Svěřenci trenéra Petra Rady sehrají druhé utkání v nově vzniklé soutěži za dva týdny v Alkmaaru. Nizozemský tým v souběžně hraném duelu remizoval na hřišti dánských Randers 2:2. "Vstup do skupiny je vždycky těžký a soupeř sám o sobě je těžký. Máme tři body a myslím si, že jsme spokojení," řekl jablonecký kouč Rada.

Domácí měli od začátku převahu a v šesté minutě si vytvořili první velkou šanci. Pilař přihrávkou za obranu vyslal Pleštila, který ale sám před Balgradeanem vysoko přestřelil. Gólman Kluže za čtvrt hodiny vyrazil Pilařův volej a po rohu reflexivně vychytal i Zeleného. "První poločas jsme z těch šancí měli minimálně 2:0 vést. Jejich gólman to také chytil excelentně," konstatoval Rada.

Vítězové posledních čtyř ročníků rumunské ligy poprvé zahrozili po půl hodině hry, kdy Omrani z rohu hlavičkoval nad břevno. Jinak hráči Kluže příliš nebezpeční nebyli.

Jablonečtí dobře začali druhý poločas. Kapitán Camora v šestnáctce odvrátil rukou míč mířící do branky a dostal červenou kartu. Pokutový kop v 52. minutě s jistotou proměnil Pilař.

"Já hnedka věděl, že to bude penalta, protože to bylo evidentní. Vím, že to viděl rozhodčí za bránou, takže jsem o tom byl přesvědčený a také řval na rozhodčího," přiznal Pilař. "Jsem mezi určenými, hnedka jsem na penaltu chtěl jít," doplnil dvaatřicetiletý záložník.

Rada z vyloučení soupeře nadšený nebyl. "Já nerad hraju proti deseti. Je to ošidné. Když dostanete branku, celý výkon se znehodnotí," prohlásil Rada.

Oslabená Kluž v 65. minutě málem vyrovnala, ale pohotový tečovaný pokus Bouhenny vytěsnil vynikajícím zákrokem Hanuš. "Byl to zlomový zákrok, který nás udržel ve vedení," podotkl Rada.

Na další šanci 3636 diváků čekalo až do 82. minuty, kdy Zelený po Krobově centru hlavičkoval nepřesně. Jablonec v nastavení přečkal velkou šanci Costacheho a v pohárech zvítězil potřetí za sebou. Naopak Kluž v evropských soutěžích prohrála čtvrté utkání v řadě.

"V Rumunsku nemáme tak agresivní tým jako Jablonec. Nepotkali jsme tak náročný tým od Young Boys Bern (ve 3. předkole Ligy mistrů)," ocenil Severočechy kouč Kluže Dan Petrescu.

FK Jablonec - CFR Kluž 1:0 (0:0)

Branka: 52. Pilař z pen. Rozhodčí: Jorgji - Cokaj, Rexha (všichni Alb.). ŽK: Doležal, Houska, Pilař, Rada - Bouhenna, Petrescu (trenér). ČK: 51. Camora (Kluž). Diváci: 3636. 

Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (77. Malínský), Houska (88. Vaníček), Považanec, Kratochvíl (90.+3 Hübschman), Pilař (77. Martinec) - Doležal (77. Nešpor). Trenér: Rada.

Kluž: Balgradean - Manea, Burca, Cestor, Camora - Deac (61. Boateng), Bordeianu, Culio (55. Bouhenna) - Omrani, Debeljuh (80. Paun), Petrila (61. Costache). Trenér: Petrescu.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Myslím si, že jsme dneska vyhráli zaslouženě. Byl jsem spokojený hlavně s prvním poločasem. Vstup do druhého poločasu už byl trošku vyrovnanější. Po tom vyloučení jsme měli pasáž 15 minut, kdy jsme tahali za kratší konec. Nebyli jsme dobře organizovaní. V závěru jsme se po střídáních zase uklidnili a dohráli zápas do vítězného konce, i když tam měl soupeř dvě šance. Měli jsme zápas rozhodnout už v prvním poločase. Vstup do skupiny je vždycky těžký a soupeř sám o sobě je těžký. Máme tři body a myslím si, že jsme spokojení."

Dan Petrescu (trenér Kluže): "V Rumunsku nemáme tak agresivní tým jako Jablonec. Nepotkali jsme tak náročný tým od Young Boys Bern. Přestože jsme začali velmi dobře druhý poločas, tak jsme dostali gól a o ty se tady hraje. Penalta se nám nelíbila, ale nevím, co se tam přesně stalo. Musím se na to podívat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články