Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jablonec stáhl dvoubrankové manko a z hřiště Randers veze remízu

I druhé utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy mezi Jabloncem a Randers skončilo dělbou bodů. Dánský tým sice doma vedl o dvě branky, ale Severočeši dokázali vyrovnat na konečných 2:2 a nadále drží druhé místo v tabulce. Oba týmy v nastaveném čase dostaly červenou kartu a dohrávaly v desíti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Randers - Jablonec

Ve druhém poločase nejprve skórovali Vito Hammershöy-Mistrati a Vojtěch Kubista do vlastní branky, poté snížil střídající Tomáš Čvančara a v 83. minutě vyrovnal Miloš Kratochvíl. V nastavení byli vyloučeni Kubista i domácí Stephen Odey. Svěřenci trenéra Petra Rady nezvítězili v osmém soutěžním utkání po sobě.

Alkmaar vede skupinu po domácím vítězství 2:0 nad Kluží s 10 body, Jablonec získal pět bodů, třetí Randers o bod méně za čtyři remízy. Kluž je poslední s jedním bodem. Příští zápas v EKL Jablonečtí sehrají za tři týdny doma proti Alkmaaru.

"Posledních třicet minut druhé půle, to byl z naší strany asi nejlepší výkon. Když nám to nelepí, ale dokážeme srovnat z 0:2, za to hráčům děkuju," citoval Radu klubový web. "Jsem rád, že žijeme a držíme druhé místo ve skupině. Hráče budu teď motivovat, aby to nepustili. Jsou tam renomované týmy. My hrajeme za český fotbal a za koeficient," doplnil třiašedesátiletý kouč.

V základní sestavě hostů nastoupil i čtyřicetiletý defenzivní záložník a kapitán Hübschman. Pozici hrotového útočníka zaujal Doležal a nejlepší týmový střelec Čvančara začal pouze na lavičce. Karetně potrestaného krajního záložníka Pilaře od začátku nahradil Malínský.

Hráči Randers poprvé zahrozili v šesté minutě. Odeyovu ránu vyrazil brankář Hanuš před sebe, dorážející Kamara sice dotlačil míč do sítě, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně Doležal z dobré pozice hlavičkoval nepřesně.

Slibnou domácí šanci ve 20. minutě neproměnil Kamara, který po Tibblingově centru sám před brankou ve skluzu netrefil míč ideálně a zamířil vedle.

Dánské mužstvo mělo na konci první půle velký tlak. Vlastnímu gólu Holíka zabránil na brankové čáře hlavičkující Zelený. Poté Hanuš zneškodnil Kehindeho pokus o lob a Odey technickou střelou těsně minul branku.

Jablonečtí v úvodu druhého dějství už nápor Randers neustáli. Ve 46. minutě otevřel skóre Hammershöy-Mistrati po zpětné přihrávce Kamary. Hned za sedm minut Kehinde nacentroval do šestnáctky a Kubista si před Kamarou vstřelil hlavou vlastní gól.

"Koncentrovali jsme se i na vstup do druhého poločasu, ale běží 46. minuta a my zase dostaneme úplně zbytečnou branku. Krve by se člověk ve mně nedořezal. Chybí tam razance a důraz," upozornil Rada.

Hosté se ale oklepali a vrátili do zápasu. Holík ještě o kousek přestřelil, ale v 73. minutě už se prosadil Čvančara hlavou po Krobově rohu. Jablonecký útočník navázal na dva góly z domácího utkání s Randers a zaznamenal osmý soutěžní gól v sezoně, z toho třetí v EKL.

"Hráči už neměli co ztratit, šli do rizika. Zmátořili jsme se, našli jsme v sobě sílu, vybičovali jsme se. Začali jsme hrát a bylo nás plné hřiště," pochvaloval si jablonecký trenér.

Severočeši hned za deset minut vyrovnali, poté co si na Hübschmanův centr za obranu naběhl Kratochvíl a po kličce gólmanovi Carlgrenovi trefil odkrytou branku.

Krátce předtím rozhodčí Grinfeeld neodpískal penaltu za ruku domácího Marxena. "Takovouhle ruku v evropském zápase nepísknout? VAR je v ligových soutěžích, ale není v pohárech. Nevím už, kam se ten svět řítí," prohlásil Rada. "V Alkmaaru máme kopat penaltu, tady taky. Já nejsem zastáncem VAR a nikdy nebudu. Ale tohle musí rozhodčí přece vidět. Protože jsme v Evropě zřídka, tak si někdo asi myslí, že z nás můžou dělat otloukánky? Ne," dodal kouč.

Útočník Randers Odey poté neudržel nervy a v první minutě nastavení dostal červenou kartu za úder loktem do Krobova krku. Těsně před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen také Kubista.

Randers FC - FK Jablonec 2:2 (0:0)

Branky: 46. Hammershöy-Mistrati, 53. vlastní Kubista - 73. Čvančara, 83. Kratochvíl. Rozhodčí: Grinfeeld - Hassan, Jarkoni (všichni Izr.). ŽK: Piesinger, Kallesöe - Čvančara, Kubista. ČK: 90.+1 Odey - 90.+4. Kubista.

Randers: Carlgren - Kallesöe, Piesinger, Marxen, Kopplin - Tibbling (73. Lauenborg), Johnsen, Hammershöy-Mistrati (78. Egho), Kehinde - Kamara (73. Ankersen), Odey. Trenér: Thomasberg.

Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (88. Vaníček), Považanec (90.+2 Surzyn), Hübschman, Kratochvíl, Malínský (90.+2 Smejkal) - Doležal (63. Čvančara). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články