Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

I taková šance jde nedat. Jsem rád, že my střídající jsme to oživili, řekl Kuchta

Před necelým měsícem bojoval s ledvinovými kameny, kvůli kterým strávil tři dny v nemocnici. Teď se Jan Kuchta dal do boje s mnohem zábavnějším protivníkem, obranou Unionu Berlín, a opět byl úspěšný. Útočník Slavie jako střídající hráč zaznamenal v 84. minutě vítěznou branku při triumfu Pražanů 3:1 v úvodním utkání Evropské konferenční ligy. Ač šlo o poměrně jednoduchou dorážku, sám vtipkoval, že i toto šlo nedat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Union Berlín

"Jak říká trenér, šlo to nedat. Tohle jsou situace, které jsou ještě daleko těžší než normálně. Já jsem tím pověstný, že dohrávám každou situaci. Od toho tam jsem, abych i takové góly dával. Tohle jsem já. Říkali mi to i kluci v kabině," řekl s úsměvem Kuchta.

"Dnes nás to zase odměnilo. Hlavně jsem rád, že jsme my, střídající hráči, kteří jsme tam šli, mančaftu docela výrazně pomohli. A ke konci jsme to zvládli. Za to jsme šťastní a moc rádi," doplnil Kuchta.

Minulý víkend se vrátil do hry poté, co překonal zdravotní potíže. "Bylo to asi před třemi týdny. Před reprezentační pauzou jsem vypadnul a ležel jsem asi tři dny v nemocnici na kapačkách. Musím zaťukat, že žádný výraznější problém jsem už neměl. Za to jsem moc rád, že dokážu plnohodnotně trénovat jako ostatní kluci. Musím být připravený, podřizuju tomu úplně všechno," uvedl Kuchta.

Byl rád, že Slavia úspěšně vstoupila do skupiny Evropské konferenční ligy a po úvodním kole vede tabulku. "Je to moc důležitá výhra. Vnímali jsme sílu té skupiny, v jaké jsme nalosovaní, i sílu soupeře. Skupina je velmi těžká, bude vyrovnaná a bude záležet na každém zápase, jak to zvládneme. Jsme rádi, že jsme ten první vyhráli," pochvaloval si Kuchta.

Aktuálně má v útoku Slavie velkou konkurenci. "Slavia je velký klub a konkurence k tomu patří. Trenéři si takové hráče přejí a mně nezbývá nic jiného než makat a čekat na šanci. Proti Unionu jsem byl pro tým platný a doufám, že mi to vydrží do následujících kol," doplnil Kuchta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články