Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hromada si ve skupině Konferenční ligu nezahraje, od UEFA má trest na tři zápasy

Ve skupině Evropské konferenční ligy Slavii nepomůže. Fotbalový záložník Jakub Hromada dostal za konflikt s rozhodčím po odvetě 4. předkola fotbalové Evropské ligy ve Varšavě proti Legii červenou kartu a od UEFA trest na tři zápasy. Český mistr ho proto nezařadil na soupisku pro skupinovou fázi soutěže. Slavia to oznámila na svém webu.

Slovenský reprezentant Hromada byl potrestán za neadekvátní reakci k rozhodčímu Arturu Soaresovi Diasovi v tunelu vedoucím k šatnám po utkání, které Slavia prohrála 1:2 a po domácí remíze 2:2 do skupiny Evropské ligy nepostoupila.

Portugalský sudí Dias už po třech minutách odvetného duelu vyloučil Tomáše Holeše, který se kousek od vápna dopustil ostrého šlapáku proti stojné noze protihráče.

Holeš dostal jednozápasový trest a zmešká úvodní zápas v Evropské konferenční lize proti Unionu Berlín ve čtvrtek 16. září v Edenu. Dalšími soupeři Pražanů ve skupině budou Feyenoord Rotterdam a Maccabi Haifa.

Na pohárovou soupisku se vrátili Srdjan Plavšič a Petr Ševčík, kteří kvůli zranění chyběli trenérovi Jindřichu Trpišovskému ve 4. předkole Evropské ligy. Dlouhodobě dál scházejí zranění David Hovorka a Lukáš Provod, na soupisce nejsou ani Mads Emil Madsen a Mick van Buren.

Naopak nechybí Lukáš Masopust, jenž měl v posledních dnech zdravotní problémy. Slavia na soupisku zařadila i Ladislava Takácse, který byl na odchodu z klubu, ale po přestupu Davida Zimy do FC Turín zůstal. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články