Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejda: Po Zlínu nelétáme v oblacích, Balkani vypadá v ofenzivě zajímavě

Sedm gólů proti Zlínu dobrých, ale žádný zvláštní důvod k přehnanému sebevědomí před zápasem v Evropské konferenční lize s Balkani. Plzeňští fotbalisté podle kapitána Lukáše Hejdy nelétají v oblacích a ve čtvrtečním úvodním utkání skupiny nic nepodcení. Obránce Viktorie označil kosovského mistra za tým se šikovnými hráči a zajímavou ofenzivou. Sestřih utkání nabídne pořad z Evropské ligy od 23:15 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň přivítá Ballkani, Koubek zažije premiéru ve skupině pohárů

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka ve Zlíně zaznamenali historicky nejvyšší venkovní ligovou výhru. "To pomůže každému mužstvu. Výsledek fantastický, hra taky dobrá, ale nesmíme zapomínat, že Zlín hrál celý zápas v deseti. Určitě nelítáme v oblacích, že jsme dali sedm gólů. Teď je na nás, abychom v podobných výkonech pokračovali. Víme, že to umíme," řekl Hejda.

"Nemám rád role favoritů. Je to názor novinářů, bookmakerů. Zaznamenal jsem velmi slabý kurz na velice dobrého soupeře. Podle mě to vůbec neodpovídá realitě. Nejsem sázkař, nerozumím tomu, jenom jsem se tak podíval. Překvapilo mě, jak jsme favorizovaní. Jsme doma a máme nějakou úroveň, ale jsem pokorný k soupeři, který je velmi kvalitní," prohlásil trenér Koubek.

Západočeši se ve 2. předkole Konferenční ligy nečekaně trápili s jiným kosovským protivníkem Dritou. Po domácí remíze 0:0 vydřeli v odvetě v Prištině postupové vítězství 2:1 až díky proměněné penaltě v nastavení.

"Z mého pohledu půjde o úplně jiný zápas. Ballkani vypadá, co se týče ofenzivy, velice zajímavě. Čekám těžký zápas. Mají tam šikovné hráče a my se musíme dobře připravit," uvedl třiatřicetiletý stoper.

Loni sledoval duely Slavie s Ballkani ve skupině Konferenční ligy. Pražané doma vyhráli 3:2 a v Kosovu 1:0. "Neřekl bych, že by nám Slavia dala nějaký recept. Zápasy jsem samozřejmě viděl. Ballkani je velmi ofenzivní tým, vepředu mají šikovné hráče. Očekávám, že na balonu budou dobří. Ale hrajeme doma, chceme tady diktovat tempo. Věřím, že nás lidi poženou a že to společně zvládneme," prohlásil Hejda.

"Jsou výteční na balonu, dynamičtí, mají dotykové kombinace v plné rychlosti. Známe jejich přednosti a slabiny. Doufáme, že to dokážeme využít," přidal trenér Koubek.

Plzeňští se v nepříliš atraktivní skupině C ještě utkají s Dinamem Záhřeb a Astanou. "Samozřejmě šance na postup jsou, ale určitě bych neřekl, že jsme jasnými favority. Soupeři budou všichni dobří. Všichni, co se dostali do skupiny, musí mít svou kvalitu. Nebudeme to mít nějak snazší. Čekají nás těžké zápasy, ale postoupit chceme," řekl Hejda.

Hráče Viktorie může povzbudit i to, že vyhráli deset soutěžních utkání po sobě. "Každá takhle úspěšná série je výborná, takže se hraje dobře. Cítíme, že výsledky máme, i hra vypadá dobře. Chceme to natáhnout dál," dodal rodák z Bílovce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články