Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bílek po vítězství s otazníkem nad Brestem: Čekal jsem větší šťávu, musíme se zlepšit

Přestože jeho svěřenci vyhráli nad Dynamem Brest v úvodním utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy 2:1, neskrýval plzeňský trenér Michal Bílek zklamání. Mrzel ho totiž špatný výkon ve druhém poločase, v němž běloruský outsider snížil a dvojzápas nečekaně zdramatizoval. Podle bývalého reprezentačního kouče se Viktorie musí v odvetě zlepšit.

Fotbalisté Plzně oslavují gól v utkání proti Brestu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Západočechům zařídili v prvním poločase dvoubrankový náskok Pavel Šulc a Filip Kaša, ale v 79. minutě snížil střídající Aleksandr Šestjuk.

"Očekával jsem od zápasu větší šťávu. Po první půli to bylo velmi dobře rozehrané. Ve druhé jsme nedrželi míč, byl tam špatný pohyb a hodně nevynucených ztrát. Pak samozřejmě soupeř, když to vidí, tak toho využije. Začal si více věřit a byl mnohem nebezpečnější pro naši bránu," řekl Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Brest

Odveta je na programu za týden v Jerevanu kvůli problémům s leteckou dopravou v Bělorusku. "Nějakou velkou radost, že jedeme do Jerevanu, nemáme. Těžko říct, jestli to bude, nebo nebude výhoda. Bude nás tam asi čekat velké teplo, ale bude to pro obě mužstva stejné," konstatoval Bílek.

"My se musíme připravit zodpovědně, protože není vůbec nic hotového. Vyhráli jsme 2:1, ale chceme postoupit do dalších kol, a proto musíme být lepší," doplnil.

Zúží se početná marodka?

V premiérovém soutěžním zápase v sezoně mu chyběli brankář Jindřich Staněk, obránci Milan Havel s Lukášem Hejdou či záložníci Pavel Bucha, Lukáš Kalvach a Jan Kopic. Kvůli problémům s ramenem navíc nedohrál stoper Kaša. "Zraněných je poměrně dost, jsou to důležití hráči. Pokud se někdo uzdraví, bude to bezvadné. Pokud ne, tak hráči, kteří nastoupili nebo ještě čekají na šanci, si s tím prostě budou muset poradit," upozornil Bílek.

Zkušený stratég pochválil útočníka Jeana-Davida Beauguela, přestože zahodil několik dobrých příležitostí. "Bogy udělal spoustu práce a je pro nás hodně platný. Do šancí se i sám dobře uvolnil. Těžko mu něco vyčítat. Udělal všechno dobře kromě toho, že netrefil branku. Pozitivní je, že se do šancí dostal, a věřím tomu, že je příště bude proměňovat," dodal trenér Viktorie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články