Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Barák: I když je kapacita Edenu menší, finále to kredit kazit nebude

Antonín Barák se na klubové úrovni vrací do Edenu po šesti letech. Před finále Evropské konferenční ligy na stadionu Slavie, za kterou hrával, cítí velké emoce. Chápe, že někomu může Eden přijít pro tuto příležitost malý, ale nemyslí si, že tím velký boj o pohár ztrácí na důležitosti. Absenci v reprezentační nominaci komentovat nechtěl, v hlavě má jen jeden zápas. Přímý přenos finále sledujte na ČT sport ve středu od 20:30.

"Skvělá reklama pro český fotbal… Cítím velké emoce, jsem hrdý na celou cestu, kterou jsme ušli s týmem, tak i já osobně, když si procházím všechny ty roky. Je to vyvrcholení. Bod, který má obrovský význam," prohlásil Barák v rozhovoru pro ČT vpředvečer finále.

Podobně jako jeho protivníci Vladimír Coufal a Tomáš Souček v dresu West Hamu, chce si i Barák nadcházející den a večer užít. "Bude to velký zážitek." Otázkou ovšem je, zda se střelec semifinálového gólu do sítě Basileje na trávníku vůbec objeví, neboť kvůli teplotě nezasáhl do pátečního zápasu závěrečného kola italské Serie A.

Bývalý reprezentant i hráč West Hamu Tomáš Řepka soudí, že Eden jakožto dějiště velkého pohárového finále je nedůstojný kvůli nízké kapacitě.

Barák uznal, že stadion není z největších, ale podle něj to na atmosféře neubere. "Ze začátku na to byly ohlasy, že stadion není dostatečně velký, s čímž můžu souhlasit. Zrovna týmy jako West Ham a Fiorentina, které čekají na úspěch delší dobu a mají fanouškovskou základnu, by určitě naplnily větší stadion. Na druhou stranu se to hraje tady – je to krásný útulný stadion. Fanoušci tu dokážou udělat skvělou atmosféru. I když je kapacita menší, vůbec to nevadí a finále to kredit kazit nebude, ba naopak," zdůraznil Barák.

Motivace i očekávání obrovské

Fiorentina jako první postoupila do finále ve všech čtyřech hlavních soutěžích UEFA, o vítěznou trofej si zahraje popáté a poprvé od porážky v Poháru UEFA v roce 1990 od Juventusu Turín, uspěla jen v sezoně 1960/61 v Poháru vítězů pohárů.

Čekání na trofej je nesmírně dlouhé. "Očekávání jsou obrovská," přiznal Barák. Navíc pro Fiorentinu je výhra jedinou cestou do evropských pohárů v příští sezoně.

Fiorentina prohrála jediný z posledních šesti soutěžních zápasů: finále Italského poháru s Interem Milán.

"Finále s Interem se nám nepovedlo, favorit byl jasný. Na druhou stranu jsme si ten zápas nezasloužili prohrát, měli jsme jít minimálně do prodloužení," uvedl Barák s tím, že motivace uspět v boji o další triumf je o to větší.

Soustřeďuje se momentálně jen na tento cíl, absenci v reprezentační nominaci řešit vůbec nechce. "Nebudu to teď komentovat, soustředím se jen na finále. Nechci tím vyrušovat Fiorentinu ani své spoluhráče. Jako by se to pro mě nestalo, mám v hlavě jen tenhle zápas," podtrhl Barák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články