Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Konec sezony? Rosický má údajně ve svalu trhlinu

Londýn - Sezona pro Tomáše Rosického možná skončila. Podle britského deníku Sun utrpěl český reprezentační záložník v sobotním utkání proti Burnley těžší zranění, než se očekávalo. Nejnovější vyšetření prý poukázalo na trhlinu ve stehenním svalu, což by si vyžádalo léčbu v řádu měsíců, a ohrožen by tak mohl být i Rosického start na mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický má údajně trhlinu ve svalu a sezona pro něj asi skončila

Pětatřicetiletý Rosický v sobotu nastoupil k prvnímu utkání za Arsenal po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolene. Jenže v pohárovém utkání s Burnley si už po čtyřech minutách poranil stehno.

Původně se mluvilo o pauze šest týdnů, podle vyšetření je však zranění vážnější, než se zdálo. Zranění Rosického je špatná zpráva pro reprezentačního kouče Pavla Vrbu, ale i pro trenéra Arsenalu Arséna Wengera, který věřil, že mu zkušený záložník pomůže v boji o anglický titul.

"Nikdo z nás tomu nerozumí. O poločase jsem ho nechal rozhýbat. Pozoroval jsem ho a dělal to velmi svědomitě. Pak ho pošlu do hry a po čtyřech minutách se zraní. Viděl jsem, že neběhá optimálně, že málo zvedá nohu. Pak mi řekl, že se zranil," prohlásil po sobotním utkání Wenger.

"Je to neuvěřitelné. Je to skvělý hráč, ale kariéru mu kazí zranění. Je z toho sám zničený. V pětatřiceti letech je to pro něj těžké," dodal kouč Arsenalu. Britská média rovněž spekulují o tom, že vzhledem k tomu, že Rosickému v létě končí smlouva, mohlo jít v sobotu o jeho poslední start v dresu Arsenalu.

Výběr nejvážnějších zranění Tomáše Rosického:

Únor 2003 - Ze zápasu se Schalke si odnesl naražený stehenní sval, ve kterém se vytvořila velká krevní sraženina. Dortmundu pak chyběl zhruba měsíc.

Únor 2004 - V ligovém souboji s Brémami si zlomil loketní i vřetenní kost levé ruky a musel na operaci. I kvůli drobné infekci nehrál šest týdnů.

Leden 2005 - Na soustředění v Turecku si poranil stehenní sval, do sestavy Dortmundu se vrátil až v druhé polovině února.

Leden 2008 - V pohárovém duelu s Newcastlem utrpěl zranění podkolenní šlachy. Po dvou prodělaných operacích musel několikrát odložit plánovaný návrat, na trávník se vrátil až po 18 měsících.

Srpen 2009 - Krátce po návratu k fotbalu po dlouhé pauze s podkolenní šlachou si poranil stehenní sval, mimo hru byl šest týdnů.

Červen 2012 - Kvůli problémům s Achillovou šlachou musel odstoupit ze zápasu s Řeckem na Euru. Později podstoupil operaci, na hřiště se vrátil až v listopadu.

Červenec 2015 - V kvalifikaci Eura 2016 proti Islandu si poranil koleno. V srpnu se podrobil artroskopické operaci, jeho absence se protáhla na osm měsíců.

Leden 2016 - Po osmiměsíční pauze odehrál 19 minut zápasu Anglického poháru, ale opět se zranil. Údajně má trhlinu ve stehenním svalu, což si vyžádá léčbu v řádu měsíců.

Všechna zranění v kariéře Tomáše Rosického:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články