Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Konec Damkové mě nepřekvapil, řekl Tulinger, jenž z vlivu Berbra strach nemá

Praha – Žádné překvapení. Tak komentoval nový šéf komise rozhodčích FAČR Miroslav Tulinger odstoupení Dagmar Damkové, která podle něj byla příliš pracovně vytížená ve FIFA a UEFA. Na druhou stranu uznal, že její konec nečekal zrovna v této době.

Roman Berbr a Dagmar Damková
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Nebylo to pro mě něco nového, ale spolu jsme se o tom nebavili, že to přijde zrovna teď," řekl Tulinger, který se do čela komise rozhodčích posunul do konce sezony. Poté o jeho budoucnosti bude jednat výkonný výbor.

"Cítím se jako nováček, ale v komisi jsem pracoval intenzivně pět let, takže je to posun o nějaký stupínek výš v profesním fotbalovém životě. Budu mít víc zodpovědnosti za komisi, rozhodčí a delegáty," uvedl Tulinger. "Žádné změny nechystám. Komise bude fungovat stále stejně, protože je jedno, jestli ji vede Petr nebo Pavel," dodal.

Damková byla často kritizována, že je pod vlivem svého partnera a místopředsedy svazu Romana Berbra, kterého provází pověst, že sudí ovládal mafiánskými praktikami. Tulinger však něco takového odmítl. "To jsou všechno spekulace. Nemám pocit, že by pan Berbr do této oblasti mluvil," prohlásil.

"Neustále se píše, že když dva lidi spolu žijí, tak Roman Berbr ovládá její činy. Ale tak to nebylo. A pokud jde o mě, tak s ním nemám takový vztah, že měl mít na komisi vliv. Navíc každý funkcionář na svazu má svoji parketu a kompetence a nemám pocit, že by je někdo překračoval," uvedl.

Tulinger však přiznal, že na pozici šéfa rozhodčích se bude muset vypořádat s větším tlakem než dosud. "Ale obavy nemám. Kdybych je měl, tak od osmnácti nemůžu dělat rozhodčího. Je to jen další krok v profesním fotbalovém životě," poznamenal.

Na víkendové kolo ještě nominovala rozhodčí Damková, která navíc bude s komisí dál spolupracovat. "Bude se věnovat spojení s mezinárodní scénou a my to budeme rádi využívat," řekl Tulinger, který nad svou další budoucností nepřemýšlí. "To bych vůbec nespekuloval. Je to záležitost výkonného výboru," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Damková končí ve funkci předsedkyně komise rozhodčích
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články