Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Konec Bauzy. Argentinci budou mít po 8 měsících nového trenéra

Buenos Aires - Argentinští fotbalisté si budou muset zvykat na dalšího trenéra. Po osmi měsících opouští lavičku vicemistrů světa Edgardo Bauza. Argentincům se nedaří v kvalifikaci o postup na MS, v její tabulce jsou až pátí.

Edgardo Bauza s Lionelem Messim
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Devětapadesátiletý Bauza nahradil v srpnu na lavičce Gerarda Martina, který rezignoval po finálové prohře na Copě América. Z osmi zápasů pod Bauzovým vedením ale Argentinci vyhráli jen třikrát a v jihoamerické kvalifikaci jsou až pátí.

"Bauzu jsme informovali o tom, že už není koučem národního týmu," oznámil šéf svazu Claudio Tapia. Podle médií by chtěl angažovat Jorgeho Sampaoliho, jenž vede Sevillu, nebo úspěšného kouče Atlética Madrid Diega Simeoneho.

Do Španělska má Tapia brzy odletět, i proto, aby se setkal s hlavní hvězdou mužstva Lionelem Messim. Barcelonský špílmachr je totiž suspendován za urážení rozhodčího v březnovém kvalifikačním zápase s Chile a bude Argentincům ještě třikrát chybět.

V kvalifikaci jsou na programu čtyři kola. Messi už přišel o prohraný zápas v Bolívii (0:2), vynechá také duely s Uruguayí, Venezuelou a Peru. Nastoupit může až 10. října v posledním kole v Ekvádoru. Argentina je v tabulce až pátá, což by pro ni znamenalo účast v baráži. Přímo na MS 2018 v Rusku postoupí čtyři celky, start na turnaji má už jistý vedoucí Brazílie.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentina hledá náhradu za trenéra Bauzu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články