Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Končí další ze slavného bronzového týmu, s kariérou se rozloučil obránce Bolf

Karviná – Další z opor bronzového týmu z mistrovství Evropy 2004 končí s kariérou. Kopačky na hřebík definitivně pověsil i René Bolf. Osmatřicetiletý obránce ale rozhodně nekončí na vrcholu, naposledy hrál za druholigovou Karvinou. S fotbalem se Bolf rozloučil i kvůli vleklým potížím se zády. 

René Bolf v dresu Karviné
zdroj: ČTK autor: Ovesný Luděk

"Také jsem už pozoroval, že mi takzvaně ujíždí vlak. Myslím, že nastal čas přenechat to mladším a nezabírat jim místo," uvedl Bolf na webu karvinského klubu. Až se dá zdravotně do pořádku, možná se prý nechá zlákat do týmu Vigantic, kde bydlí, a zahraje si župní přebor. "Hodně mě to láká, navíc to mám kousek od baráku," řekl. Bývalý reprezentační stoper patřil do týmu, který v roce 2004 na evropském šampionátu v Portugalsku vybojoval bronz. Za národní tým odehrál 34 zápasů.

Svou klubovou kariéru spojil rodák z valašských Vigantic především s Baníkem Ostrava, v jehož dresu v roce 2004 slavil český titul. Dvakrát vyhrál ligu i se Spartou Praha, do základní sestavy se v pražském týmu ale nikdy natrvalo neprosadil. V letech 2004 až 2006 působil ve francouzském Auxerre, pak ale jeho kariéra nabrala sestupnou tendenci. Vrátil se do ostravského Baníku, postupně vypadl z reprezentace a své učinkování v profesionálním fotbale zakončil v druholigové Karviné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články