Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Konaté řádil proti Ružomberoku, při drtivé výhře Sparty měl prsty ve čtyřech gólech

Praha – Od návratu do kádru A-týmu Sparty se předvádí ve výborném světle a skvělý výkon předvedl Tiémoko Konaté také v přípravném duelu proti slovenskému Ružomberoku. Hbitý křídelník měl při drtivém vítězství Pražanů 5:0 prsty hned ve čtyřech gólech.

Ofenzivní záložník z Pobřeží slonoviny, který bojuje o novou šanci ve Spartě poté, co si na podzim chtěl vymoci přestup, patřil v začátku duelu k nejlepším hráčům. Ve 26. minutě nejprve vybojoval penaltu, kterou proměnil Bořek Dočkal, a ještě do přestávky po pěkné akci přihrál na gól Lukáši Julišovi.

V 51. minutě se Konaté prosadil i brankově technickou střelou z hranice vápna k tyči. Sparta po přestávce prostřídala řadu hlavně zkušenějších hráčů, přesto i v druhé půli nadále dominovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta rozstřílela Ružomberok, zářil Konaté

V 63. minutě zvýšil po rohu dalekonosnou technickou ranou za šestnáctkou Rus Vjačeslav Karavajev a v 66. minutě po další Konatého přihrávce skóroval Aleš Čermák.

V 71. minutě po červené kartě musel ze hřiště Mazuch po strkanici s bývalým sparťanem v barvách Ružomberku Lačným, ale vzhledem k tomu, že šlo o přípravný duel, nemuseli Letenští do deseti a na umělý trávník se vrátil Čermák.

"Ondra (Mazuch) je tvrdý chlap, chce vyhrávat, ale ta reakce nebyla správná. O tom si promluvíme," řekl kouč Sparty Tomáš Požár.

V závěru ještě Konaté vybojoval další penaltu, ale Michal Kadlec branku minul. "Víme, co Timi umí. Víme, jaký je to hráč, a to je jeden z důvodů, proč je zde zpátky. Je to výborný hráč a jsme přesvědčeni, že nám může pomoci. Může hrát zprava i zleva a zvládá to velmi dobře," pokračoval Požár.

Sparta výhrou 5:0 navázala na dvě sobotní vítězství 4:0 nad Teplicemi a 5:1 nad Ústím nad Labem. Předtím na soustředění ve Španělsku remizovala s Freiburgem 0:0. Další duely už třetí tým ligové tabulky sehraje na druhém herním kempu ve Španělsku.

"Protočili jsme dost hráčů, pořád je to příprava, ale s jejím průběhem jsme zatím spokojeni. Výsledky v našich hlavách nehrají žádnou velkou roli, pracujeme se způsobem hry a týmovými i individuálními výkony," řekl Požár. "Na hodnocení je ještě brzo. Čekáme hlavně na zápasy ve Španělsku, které by se měly hrát na dobrém terénu a na správných rozměrech hřiště. Věříme, že tam najdeme pravou tvář Sparty," dodal.

Výsledky přípravných zápasů:

Sparta – Ružomberok 5:0 (2:0)

Branky: 26. Dočkal z pen., 38. Juliš, 51. Konaté, 63. Karavaev, 66. Čermák

Sparta – 1. poločas: Koubek - Sáček, Mazuch, Holek, Hybš - Konaté, Mareček, Čermák, Néstor - Dočkal - Juliš.

2. poločas: Budinský - Karavajev, Mazuch (72. Čermák), Kadlec Michal, Vatajelu - Konaté, Čermák (69. Dudl), Havelka, Sáček, Ch. Frýdek – Néstor (59. Mustedanagič).

Fastav Zlín - ViOn Zlaté Moravce 1:2 (0:0)

Branky: 84. Hnaníček - 76. Gešnábel, 90. Karlík.

Sestava Zlína: Dostál - Matejov, Jugas, Gajič, Kopečný - Štípek, Živulič, Traoré, Bartolomeu - Vukadinovič, Diop. Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články