Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Komplikace pro Liverpool. Sakho je podezřelý z dopingu

Liverpool - Francouzský reprezentační obránce z Liverpoolu Mamadou Sakho neprošel dopingovou kontrolou. Šestadvacetiletý fotbalista měl pozitivní test na zakázaný prostředek na spalování tuků a vedení anglického klubu ho až do vyřešení případu stáhlo z nominace k zápasům.

Mamadou Sakho
zdroj: ČTK/PA/Andrew Matthews

Liverpool v oficiálním prohlášení popřel informaci, že je Sakho předběžně suspendován. Semifinalistu Evropské ligy informovala o zahájení vyšetřování kvůli možnému porušení antidopingových pravidel UEFA.

Vedení týmu, který v sobotu čeká v Premier League domácí zápas s Newcastlem, se proto s hráčem dohodlo, že ho nebude nasazovat, dokud nebude případ uzavřen. Podle informací agentury AP neprošel Sakho kontrolou 17. března po odvetném zápase Evropské ligy na hřišti Manchesteru United (1:1).

UEFA dala hráči čas do úterka, aby dopingový nález vysvětlil. Do té doby má také možnost požádat o analýzu vzorku B. Pokud se pozitivní dopingový test potvrdí, Sakho může přijít o start na letním mistrovství Evropy před domácími fanoušky. Ve francouzském národním týmu odehrál zatím 28 zápasů, naposledy se představil na konci března v přípravě s Ruskem (4:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články