Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Komňacký: Výhra je pozitivní, ale jsme jen v poločase

Vlora (Albánie) - Velmi spokojený byl kouč jabloneckých fotbalistů František Komňacký po výhře 2:0 v úvodním duelu druhého předkola Evropské ligy na hřišti albánského Flamurtari Vlora. Trenéra těšilo, že jeho svěřenci zvládli ostrý start do sezony. S výjimkou začátku druhé půle kontrolovali průběh a dokázali se vyrovnat také s obrovským vedrem. Radost mu udělal útočník David Lafata, který vstřelil oba góly.

"Určitě jsme velmi spokojeni, takové vítězství je na začátku sezony pozitivní. V pohárovém systému je výsledek 2:0 venku velmi pozitivní a dává příznivé naděje do odvety," řekl Komňacký. Jablonečtí se radovali z vítězství v evropských pohárech poprvé od sezony 1998/99, kdy porazili kyperský Apollon Limasol.

Trenér František Komňacký:

"Jsme pořád jen v poločase. Soupeř prohrává, takže přijede možná s aktivnějším přístupem, ale my máme schopnosti na to, abychom nepřipustili překvapení, postoupili a mohli se těšit na dalšího soupeře."

Komňackého těšilo, že jeho svěřenci měli duel většinu času pod kontrolou. "Museli jsme si dávat pozor hlavně na rychlost soupeřových útočníků, to je jejich největší devíza. Musím říct, že se nám to až na jeden dva případy podařilo a kromě začátku druhého poločasu jsme měli hru v poli pod kontrolou," pochvaloval si zkušený kouč.

Severočeši se v Albánii vedle bouřlivého prostředí prali také s obrovským vedrem, teplota dosahovala až ke čtyřiceti stupňům Celsia. "Na takové vedro nejsme zvyklí. Hráči se tomu museli přizpůsobit a dodržovat správný pitný režim. Myslím, že se s tím popasovali dobře a vydrželi se silami až do konce," těšilo Komňackého.

Je rád, že si skvělou formu z jarní sezony udržel nejlepší ligový střelec uplynulého ročníku Lafata. "Samozřejmě jsme rádi, že to tam Lafimu padá. Je to pro nás klíčový hráč, a to nejen tím, že dává ty góly. Je pro mužstvo platný i svou činností mimo pokutové území, dokáže plnit taktické úkoly. Navíc je velmi poctivý v tréninku," chválil Komňacký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články