Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Komňacký viděl i při vysoké výhře nedostatky

Jablonec - Přestože fotbalisté Jablonce rozdrtili v odvetě 2. předkola Evropské ligy albánský celek Flamurtari Vlora 5:1 a po výhře 2:0 v úvodním duelu poprvé od sezony 1997/98 slaví v evropských pohárech postup, viděl kouč František Komňacký v jejich výkonu nedostatky. Podle něj se hráči dopustili několika chyb, které by se jim mohly proti dalšímu soupeři ve 3. předkole nizozemskému Alkmaaru vymstít. "Bez větších problémů jsme to dneska dotáhli, ale nemůžu říct, že bych byl s naší hrou příliš spokojený. Bylo tam hodně nepřesností z naší strany," řekl Komňacký. Nepozdával se mu hlavně úvod utkání. "Nezačali jsme příliš dobře. Hráči působili nervózně, nepřesně, nedařila se nám rozehrávka a nedostali jsme se ke své kombinační hře," prohlásil jablonecký kouč.

"Po těch 25 minutách jsme využili chyb soupeře, dali dva góly a zdálo se, že nic nestojí v cestě, abychom zápas v klidu dohráli. Jenže pak přišel nepochopitelný zkrat Vítka Beneše a na mužstvo zase trochu padla nervozita. Pomohlo nám, že jsme v druhé půli brzy dali dva další góly a pak už byl ten zápas rozhodnutý," řekl Komňacký.

Rozdíl mezi oběma týmy byl podle něj hlavně v důrazu při zakončení. "Albánské mužstvo ukázalo, že fotbal hrát umí, že hráči jsou technicky na výši. Dělají ale chyby, kterých jsme využili, zatímco oni našich ne. I my jsme se dopustili několika chyb, dvakrát šel soupeř sám na branku a to by se nám proti silnějšímu soupeři mohlo vymstít," varoval Komňacký.

Soubojem s Alkmaarem se zatím Jablonečtí příliš nezabývali. "Vědomě jsme brzdili vše, co se týká Alkmaaru. Čekala nás odveta, ještě jsme nepostoupili, to se prostě nedělá. Samozřejmě leccos, co je na internetu, jsme si sehnali, máme letenky na sobotu na jejich poslední přípravný zápas, ale podrobnosti budeme studovat až od zítřka," uvedl Komňacký.

Mrzí ho zranění Marka Jarolíma, který již v první půli musel kvůli problémům s třísly odstoupit ze hry. "Ani doktoři zatím neví, jak vážné to je. Uvidíme podle vyšetření. Bojím se, že to není otázka jen několika dnů. Samozřejmě budeme doufat, že se Marek dá co nejdříve do pořádku, protože si vydobyl místo v základní jedenáctce," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články