Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Komňacký: Jedno oko je spokojené, druhé pláče

Jablonec - V jabloneckém trenérovi Františku Komňackém se po remíze 1:1 v odvetě třetího předkola Evropské ligy s Alkmaarem, která znamenala po prohře 0:2 v Nizozemsku vyřazení, mísily rozdílné pocity. Byl hrdý na to, že jeho tým předvedl i v oslabené sestavě výkon na hranici možností a s favoritem sehrál zcela vyrovnanou partii, mrzely ho ale neproměněné šance. "Jedno oko je spokojené, druhé pláče, protože jsme sehráli dobrý zápas, ale nepostoupili jsme," vystihl Komňacký své pozápasové dojmy na tiskové konferenci. "Měl jsem z toho zápasu vnitřně strach, trochu jsem se obával, že s námi Alkmaar bude hrát kolotoč," připustil.

Černé myšlenky se ale nenaplnily a Baumit sehrál jeden z nejvydařenějších zápasů pod Komňackého vedením. "Musím říct, že jsem na to svoje mužstvo docela hrdý. Hráči šli do toho zápasu tak, jak jsme si řekli, s ohromnou vůli, agresivitou a nasazením," chválil.

Hráči podle něj do puntíku splnili taktiku. "Rozhodli jsme se presovat soupeře po celém hřišti a nenechat ho hrát to, čím nás přehrával v Alkmaaru. K úplné spokojenosti nám chybí proměnění několika těch šancí a dotažení utkání do vítězného konce, protože hráči by si to za dnešní přístup určitě zasloužili. Na tenhle zápas budeme vzpomínat v tom smyslu, že jsme ho odehráli na hranici možností," podotkl jablonecký trenér.

Posteskl si, že Jablonec nedokázal vstřelit úvodní branku. "Kdybychom vedli 1:0, soupeř by znervózněl a asi by to bylo celé trošku jiné. Alkmaar by se o ten postup asi bál. Gól na 0:1 tu postupovou tajenku vyřešil, Alkmaaru bychom museli dát za poločas čtyři góly, a to v tomhle okamžiku není schopen skoro nikdo," uvedl Komňacký.

Těšilo ho, že se Baumit na rozdíl od loňského roku, kdy vyhořel s Nikósií, loučí s poháry se vztyčenou hlavou. "Ostudu jsme v Evropské lize rozhodně neudělali. Možná jsme trošku měli smůlu, že jsme narazili na tak silného soupeře," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články