Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kolumbie je ve čtvrtfinále, Rodríguez se opět trefil

Pasadena (USA) - Fotbalisté Kolumbie postoupili jako první na turnaji Copa América do čtvrtfinále. Ve skupině A vyhráli i své druhé utkání, v němž porazili Paraguay 2:1. Gólem k vítězství opět přispěla hvězda Realu Madrid James Rodríguez, který nastoupil přesto, že měl po minulém zápase proti USA potíže s ramenem. Američané napravili úvodní porážku výhrou 2:1 nad Kostarikou a drží druhé postupové místo v tabulce.

Kolumbijský tým rozhodl utkání s Paraguayí v úvodní půlhodině. Skóre otevřel ve 12. minutě po Rodríguezově rohovém kopu hlavičkou útočník AC Milán Carlos Bacca. Rodríguez pak zvýšil na 2:0, když si naběhl do vápna a levačkou vystřelil přesně ke vzdálenější tyči.

Paraguayci si poté vypracovali řadu šancí, trefili brankovou konstrukci a další jejich příležitosti likvidoval výborně chytající brankář Arsenalu David Ospina. Nestačil až na střelu z dálky Víctora Ayaly. Vyrovnat se paraguayským fotbalistům nepovedlo, navíc zápas dohrávali bez vyloučeného Oscara Romera.

Američané stihli proti čtvrtfinalistovi předloňského mistrovství světa Kostarice dát v prvním poločase hned tři góly. Úvodní branku vstřelil už v deváté minutě z penalty Clind Dempsey a zaznamenal 50. reprezentační trefu v kariéře. Na nejlepšího střelce v historii reprezentace USA Landona Donovana ztrácí sedm gólů.

Výsledky:

Skupina A:

USA - Kostarika 4:0 (3:0)
Branky: 9. Dempsey z pen., 37. Jones, 42. Wood, 87. Zusi.

Kolumbie - Paraguay 2:1 (2:0)
Branky: 12. Bacca, 30. Rodríguez - 71. Ayala. ČK: 81. Romero (Par.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články