Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolo Muani si přece jen vytrucoval stěhování do Paříže, Barcelona získala Félixe s Cancelem

Sága okolo Randala Kolo Muaniho dospěla v závěru přestupového okna ke svému konci. Čtyřiadvacetiletý útočník si vynutil přesun z Frankfurtu do Paris St. Germain, jenž za něj zaplatil 95 milionů eur (přibližně 2,3 miliardy korun). Francouz od středy stávkoval, odmítl v bundesligovém klubu trénovat a Eintracht nakonec oznámil, že na transfer kývl. Nového zaměstnavatele mají i Joäo Cancelo a Joäo Félix, které na hostování získala Barcelona.

Randal Kolo Muani se raduje z gólu v dresu Frankfurtu
zdroj: REUTERS

"V pátek pozdě večer jsme dostali nabídku, kterou jsme z ekonomického hlediska nemohli odmítnout. Pro Eintracht znamená rekordní příjem z přestupu hráče," vysvětlil zvrat na poslední chvíli sportovní ředitel frankfurtského celku Markus Krösche. Kluby oficiálně přestup Kolo Muaniho oznámily půl hodiny po půlnoci.

Stříbrný medailista z loňského světového šampionátu v Kataru nedorazil v Eintrachtu ve středu na závěrečný trénink před čtvrteční odvetou 4. předkola Evropské konferenční ligy. PSG za něj původně nabízel až 70 milionů eur, německý klub ale požadoval o 30 milionů více.

Do Eintrachtu Kolo Muani přišel loni z Nantes a v 50 zápasech dal 26 gólů. Smlouvu měl do roku 2027, v Paříži dostal kontrakt ještě na rok déle. V novém týmu po odchodech Lionela Messiho a Neymara doplní v útoku francouzské krajany Kyliana Mbappého, Ousmana Dembélého či dalšího nováčka Bradleyho Barcolu.

Cancelo a Félix posílili Barcelonu

Obránce Cancelo přichází z Manchesteru City, útočníka Félixe zapůjčilo katalánskému velkoklubu Atlético Madrid.

Devětadvacetiletý Cancelo v jarní části minulého ročníku hostoval v Bayernu, ve Španělsku už hrál také za Valencii a má za sebou i působení v Benfice, Interu Milán a Juventusu, odkud v roce 2019 odešel do Manchesteru City, kde má smlouvu až do léta 2027. V Barceloně mimo jiné obnoví spolupráci s bývalým kapitánem City Ilkayem Gündoganem, který tam v létě přestoupil.

Třiadvacetiletý Félix, jenž má v Atléticu kontrakt dokonce do roku 2029, strávil poslední půlrok na hostování v Chelsea. Bývalý hráč Benfiky od roku 2019 sehrál za madridský klub 131 zápasů a vstřelil 34 gólů, v Chelsea měl bilanci 16 ligových startů a čtyři branky. V portugalském národním týmu skóroval pětkrát z 31 utkání.

Manchester United dotáhl hostování Amrabata, Greenwooda zapůjčil Getafe

Těsně před koncem přestupního období podepsal novou smlouvu i záložník Sufján Amrabat, konkrétně v Manchesteru United. Sedmadvacetiletý fotbalista odešel na Old Trafford na hostování z Fiorentiny za 10 milionů eur (zhruba 240 milionů korun). Pokud ho budou chtít "Red Devils" po sezoně koupit, zaplatí podle britských médií 20 milionů eur.

Amrabat v prosinci na mistrovství světa v Kataru slavil s marockou reprezentací nečekaný postup do semifinále. S Fiorentinou pak hrál finále Italského poháru a v červnu v Praze také bojoval o trofej v Evropské konferenční lize. S koučem United Erikem ten Hagem už spolupracoval v minulosti v Utrechtu.

Mason Greenwood, jenž byl v únoru zproštěn obvinění z pokusu o znásilnění, se pokusí znovu nastartovat kariéru v Getafe, kam odešel na roční hostování. "Tento krok umožní Masonovi začít opět budovat kariéru mimo Manchester United. Klub mu během tohoto přechodného období bude i nadále nabízet svou podporu," uvedli zástupci United, kteří s Greenwoodem vedli vlastní půlroční vyšetřování.

Mladému fotbalistovi pozastavili činnost už loni v lednu, kdy se obvinění proti němu objevila na sociálních sítích. Greenwood hrál za United od šesti let. Minulý měsíc v prohlášení uznal, že se dopustil chyb. "To, z čeho jsem byl obviněn, jsem neudělal," zdůraznil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články