Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kolář: Těžké zápasy jsou ty, kdy každý čeká, že vyhrajete

Po čtvrt hodině vedli o dva góly, ale nakonec se báli o výsledek. To je realita zápasu fotbalistů Plzně se Zlínem (2:1), v němž po přestávce hosté měli víc příležitostí k vyrovnání. A právě takovéhle zápasy považuje plzeňský záložník Daniel Kolář za hodně ošidné.

Daniel Kolář
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"První poločas jsme měli pod kontrolou, Zlín vystřelil jednou nebo dvakrát a dal gól. Druhý poločas byl Zlín opticky víc na balonu, vytvořil si ale jen jednu velkou příležitost. Nedotáhli jsme nějaké brejky, nakonec to ale mělo vítězný konec," konstatoval střelec první branky Kolář.

Podle obránce Lukáše Hejdy si Plzeň za potíže ve druhé půli mohla sama. "Málo jsme hráli dopředu, spíš jsme se bránili. Báli jsme se něco zkusit, abychom náhodou něco nezkazili," uvedl sedmadvacetiletý stoper, podle kterého se na týmu neprojevila únava ze čtvrtečního utkání Evropské ligy na hřišti rumunského týmu FCSB.  "Spíš jsme malinko vypadli z role, prohráli jsme pár soubojů, Zlín se do toho trošku dostal. Dal gól na konci poločasu, to nás trochu nahlodalo. Druhá půle už od nás nebyla nic moc," dodal Hejda.  

Viktoria tak v sedmi utkáních neztratila ani bod a před hlavními rivaly Slavií a Spartou má náskok šesti, respektive deseti bodů. "Derby jsme sledovali a fandili jsme samozřejmě remíze. Moc hezký fotbal to nebyl, Slavia nakonec vyhrála zaslouženě," vrátil se k nedělnímu duelu Kolář.  

Postavením v tabulce se ale hráči příliš nezabývají. Podle Koláře jsou obtížná nejen vzájemná utkání s pražskými "S", ale také duely, v nichž je Plzeň favoritem. "Těžké zápasy jsou právě tyhle, kdy si každý myslí, že vyhrajete. Že nasypete soupeři nevím kolik gólů. Těžký zápas byl v Jablonci, s Olomoucí, kterou teď všichni chválí. Zlín samozřejmě má svoji kvalitu, dnes to tady prokázal, o to je výhra cennější. Každý další zápas bude těžký, musíme se na ně dobře připravit," upozornil jednatřicetiletý záložník, jenž se v Doosan Areně trefil v druhém utkání po sobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články