Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kolář se dočkal gólu proti Spartě. Chutná stejně jako každý jiný, prohlásil

Záložník Daniel Kolář byl rád, že se v 21. soutěžním utkání proti Spartě konečně dočkal prvního gólu do sítě soupeřova celku. Bývalý hráč Pražanů zařídil přesnou hlavičkou ze závěru první půle výhru plzeňských fotbalistů 1:0 na Letné. Rivala ale ještě z boje o titul neodepisuje, byť na něj Viktoria navýšila náskok na patnáct bodů.

Daniel Kolář v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kolář hrál proti Spartě už mnoho utkání v dresu Plzně včetně domácího poháru, nastoupil proti ní i za Blšany a Slovácko, gól jí dal ale až teď. V 38. minutě si naskočil na nadýchaný centr od stopera Lukáše Hejdy a hlavou nedal šanci domácímu brankáři Martinu Dúbravkovi.

"Já ani nevím, kolik jsem měl prostoru, soustředil jsem se na míč. Mířil jsem na branku, moc si to nepamatuju, nějak to tam padlo. Asi to byl nejhezčí gól hlavou, ale hlavně jsem dal konečně gól na Spartě," řekl Kolář. "Každopádně chutná stejně jako každý jiný. Ale jsem rád, že jsem ho dal," doplnil jednatřicetiletý záložník, který se v létě vrátil do Plzně.

Připustil, že Viktoria se hodně nadřela na to, aby i v desátém kole zvítězila. "Sparta je doma velmi silná. Já měl v první půli dobrou šanci, kdy to brankář dobře chytil. Milan Petržela tam měl šanci. Sparta také měla závary. Vyrovnané utkání, ale my dali gól a hráli jsme to, co jsme potřebovali. Byli jsme pod tlakem, ale ten jim nic nepřinesl," podotkl bývalý hráč Sparty.

Plzeň desátou výhrou překonala historicky nejlepší vstup Sparty do ligy z roku 2011 a připsala si tak rekord. Před druhou Slavií navíc mají Západočeši náskok osmi bodů. "Asi jsme nečekali, že první třetina soutěže bude taková. Ale chtěli jsme to, protože chceme vyhrát všechny zápasy," řekl Kolář.

Bodů ze Sparty si cenil stejně jako z jiných zápasů. "My hráli těžký zápas v Boleslavi, s Bohemkou, která hrála velmi dobře. Tím, že je to Sparta, to není o nic těžší než hrát v Liberci nebo v Boleslavi," upozornil Kolář.

Spartu ještě z boje o titul neodepisuje. "Ve hře je ještě spousta zápasů. Ve hře je ještě 60 bodů. My se soustředíme na další zápas a nezajímá nás Sparta ani Slavia," konstatoval Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články