Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kolář po postupu přes Šachtar: Měli jsme štěstí, ale to přeje připraveným

Doněck – Dřel, bojoval a Šachtar načal první brankou. Záložník Daniel Kolář proti ukrajinskému favoritovi předvedl obětavý výkon a i díky němu může Plzeň slavit senzační postup do osmifinále Evropské ligy. "Je to velké překvapení. Dostat se přes Šachtar byl pro nás tajný sen," řekl.

Daniel Kolář vstřelil gól do sítě Šachtaru Doněck
zdroj: ČTK autor: ČTK/FCVP

Postup je o to cennější, že Šachtar nic nepodcenil. Plzeň hlavně ve druhé půli tlačil, ale Západočeši velmi dobře bránili. "Věděli jsme, jakou mají sílu. Dnes ji ukázali v plné parádě. Bylo to hodně náročné fyzicky i psychicky. Oni nás zmáčkli. Měli jsme velké štěstí, ale štěstí přeje připraveným," uvedl Kolář.

Klíčem k úspěchu byl podle něj především kolektivní výkon. "Všichni jsme padali, jak se říká, na držku a šli jsme štěstí naproti. Naopak pro ně to byl zápas blbec. Ale na to se historie neptá," dodal Kolář.

Sám k postupu pomohl prvním gólem ve 29. minutě. "Standa Tecl se srazil s protihráči a míč přede mnou vyplaval. Snažil jsem se trefit ránu k tyči. Stoper to tečoval doprostřed a brankář Pjatov nedosáhl. Troška štěstí," popsal svou trefu, na kterou o chvíli později navázal i Milan Petržela. "Věděli jsme, že musíme dát gól. Nejlépe dva. To se nám povedlo. Soupeři se pak hrálo těžko. Ve druhé půli jsme se soustředili na bránění a nikam se nehnali," řekl.

Pochvalu od Koláře sklidil brankář Petr Bolek, který v zápase nahradil zraněnou jedničku Matúše Kozáčika. "Klobouk dolů před jeho výkonem. Ukázal, že je v Plzni právem," uvedl Kolář.

Přestože Plzeň vyřadila jednoho z největších favoritů na celkové vítězství v soutěži, nechtějí hráči podléhat euforii. Za cíl si kladou postup do čtvrtfinále. "Když už jsme prošli dál, zkusíme urvat ještě čtvrtfinále, abychom ještě zlepšili koeficient pro český fotbal," řekl Kolář.

Věří, že Západočeši zvládnou osmifinále s Lyonem lépe než loni s Fenerbahce Istanbul. Doma tehdy dostali zbytečný gól a pak těsně vypadli. "Dostali jsme hrozně hloupý gól, což se ve vyřazovacích zápasech nemůže stát. Snad se poučíme," doufal Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šachtar Doněck - Viktoria Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články