Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolář má naštípnutou kost, chybět bude minimálně do půlky října

Plzeň – Minimálně do poloviny října bude plzeňské Viktorii chybět reprezentant Daniel Kolář. Ze zápasu s Baníkem si ofenzivní záložník odnesl nikoliv nakopnutý lýtkový sval, jak se předpokládalo, ale naštípnutou kost. Kolář tak nenastoupí ani v úvodu kvalifikace na mistrovství světa proti Dánsku, kde byl jednou z alternativ trenéra Michala Bílka za zraněného kapitána Rosického.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Kolář odstoupil z duelu s Baníkem v 63. minutě po tvrdém zákroku Jána Greguše. Původně se předpokládalo, že půjde pouze o nakopnutý lýtkový sval, ale rentgen v plzeňské Fakultní nemocnici odhalil naštípnutou kost. "Minimálně čtyři týdny bude mít nohu v sádře. I s rehabilitací bude Viktorii chybět pravděpodobně do poloviny října," řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Kolář tak přijde o play-off Evropské ligy s Lokerenem a přinejmenším i o následujících šest ligových kol. "Bohužel se stalo, je to fotbal. Moc mě mrzí, že nebudu moct klukům pomoct proti Lokerenu, nicméně pevně věřím, že dvojzápas s Belgičany zvládnou," řekl Kolář.

Pro Plzeň znamená jeho absence citelný zásah do sestavy. Kolář v úvodu sezony prokazoval solidní střeleckou formu a v prvních čtyřech kolech dal dva góly. "Jeho absence bude samozřejmě citelná. I v utkání proti Ostravě jsme však ukázali, že máme v kádru dostatek kvalitních fotbalistů, kteří mohou kdykoliv do sestavy naskočit. Věřím, že v následujících týdnech se nám společně podaří Dana nahradit a navázat na předchozí povedené výkony," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Kolářovo zranění zasáhne i reprezentaci. Té bude v úvodu kvalifikace chybět kapitán Rosický a také další člen základní sestavy Václav Pilař. "Mrzí to, protože jsem se cítil v posledních zápasech velmi dobře, forma šla nahoru. Teď se soustředím hlavně na kvalitní rehabilitaci, abych se opět co nejrychleji zapojil do kabiny a vrátil se na hřiště v co nejkratším čase," doplnil Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články