Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Koeman vyrovnal v El Clásicu nepříznivý rekord. Fanoušci Barcelony mu zablokovali cestu

Až do neděle byl jediným trenérem Barcelony, který prohrál svá úvodní tři El Clásica, Patrick O’Connell. Nyní ho napodobil současný kouč Katalánců Ronald Koeman, jenž po porážce 1:2 od Realu Madrid musel čelit hněvu vlastních fanoušků, kteří obklopili jeho vůz a bránili mu v odjezdu z Camp Nou.

Trenér Barcelony Ronald Koeman
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Enric Fontcuberta

"Důrazně odsuzujeme chování skupiny fanoušků, kterému musel Ronald Koeman při odjezdu ze stadionu čelit. Klub přijme veškerá bezpečnostní a disciplinární opatření, aby se něco takového v budoucnu neopakovalo," uvedl klub v prohlášení.

Osmapadesátiletý Nizozemec se stal po Patricku O'Connellovi teprve druhým trenérem v historii, který na lavičce katalánského klubu prohrál úvodní tři El Clásica. Barcelona, která sehrála první derby s Realem po odchodu hvězdného Lionela Messiho, podlehla velkému rivalovi v lize už počtvrté za sebou.

"Z výsledku nemám radost. Za první půli jsme si zasloužili mnohem víc. Věděli jsme, že si nemůžeme dovolit zahazovat příležitosti, a že pokud se Real dostane do vedení, ví, jak následně bránit," řekl Koeman, který litoval především nevyužité šance Sergiňa Desta z 25. minuty. O chvíli později totiž udeřil na druhé straně David Alaba. "Místo abychom vedli 1:0, jsme náhle 0:1 prohrávali. Byla to jasná šance, něco takového se musí dávat," uvedl Koeman.

Náskok Realu zvýšil v závěru ještě Lucas Vázquez. Snížení Sergia Agüera v sedmé minutě nastaveného času přišlo už pozdě. "Naše hra ve finální fázi nebyla dobrá. Prohrát s našimi hlavními rivaly je hodně nepříjemné," doplnil Koeman.

Alaba slavil po utkání svůj první gól v dresu Realu Madrid. "Je to krásný pocit se střelecky prosadit hned v prvním El Clásicu. Ještě důležitější ale je, že jsme zde získali tři body a splnili předzápasový cíl. Klíčem k úspěchu byla výborná obrana. Barcelona měla vysoké procento držení míče, ale nám se dařilo být vzadu kompaktní," řekl devětadvacetiletý obránce, který se stal po Hansi Kranklovi druhým Rakušanem v historii, jenž vstřelil v El Clásicu gól.

Real uspěl na Camp Nou ve dvou předchozích ligových utkáních bez vítězství a opět se dotáhl k čelním příčkám. Na vedoucí San Sebastian ztrácí jen bod. "Hráli jsme, co jsme potřebovali. Věděli jsme, co máme dělat, a kluci perfektně dodrželi taktiku. Vyhovuje nám, když můžeme útočit z rychlých brejků, a z toho jsme těžili," uvedl trenér "bílého baletu" Carlo Ancelotti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články