Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koeman cítil velkou křivdu. "Byla to naprosto jasná penalta," soptil po El Clásicu

Po závěrečném hvizdu jen těžce hledal slova. Trenér barcelonských fotbalistů Ronald Koeman byl přesvědčen, že rozhodčí Jesús Gil Manzano upřel jeho svěřencům v závěru El Clásica na stadionu Realu Madrid, které Barcelona prohrála 1:2, pokutový kop.

Lionel Messi (vpravo) se diví v utkání s Realem Madrid
zdroj: imago sportfotodienst autor: Edward F. Peters

Hostům se nelíbila situace v 83. minutě, v níž domácí obránce Ferland Mendy zastavil v šestnáctce střídajícího útočníka Martina Braithwaitea. "Pokud jste viděli zápas a jste fanoušci Barcelony, musíte být naštvaní kvůli několika verdiktům rozhodčího. Byla to naprosto jasná penalta, pak ještě přidá jen čtyři minuty," měl jasno Koeman.

Katalánci během úvodní půlhodiny inkasovali dva góly od Karima Benzemy a Toniho Kroose. V 60. minutě snížil Óscar Mingueza a po vyloučení domácího Casemira v nastavení ještě náhradník Ilaix Moriba napálil břevno Realu.

"V prvním poločase jsme nehráli dobře v útoku ani v obraně. Po změně stran to od nás bylo lepší. Jediné, co chci, je, aby sudí dělal správná rozhodnutí," pokračoval Koeman, jehož svěřenci v La Lize prohráli poprvé po devatenácti utkáních.

Úřadující mistři ovládli i druhé El Clásico v sezoně a poskočili do čela neúplné tabulky. Druhý městský rival Atlético, s nímž má Real lepší vzájemnou bilanci, má stejně bodů a zápas k dobru. Třetí "Barca" na duo konkurentů v boji o titul ztrácí jeden bod.

Zidane: Zasloužili jsme si zvítězit, nebylo to kvůli rozhodčímu

Trenér Realu Zinédine Zidane měl na inkriminovanou situaci opačný názor. "Měli bychom být spokojení s naším výkonem. Zasloužili jsme si zvítězit, nebylo to kvůli rozhodčímu. Pokud neodpískal penaltu, tak to znamená, že žádná nebyla," upozornil francouzský kouč.

"Důležitou věcí z našeho pohledu je to, co jsme předvedli na hřišti. Skvěle jsme začali a poté trošku trpěli, protože Barcelona má výborné mužstvo. Ale měli jsme hodně šancí na vstřelení třetího gólu. Fyzicky jsme byli na hranici sil a bylo pro nás náročné zápas dohrát," přidal Zidane, jehož tým v úterním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů doma porazil Liverpool 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články