Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kluby si od osamostatnění slibují větší ekonomický přínos i kvalitu fotbalu

Brno - Fotbalové kluby si od osamostatnění profesionálních soutěží slibují větší ekonomický přínos, zvýšení diváckého zájmu, kvality a prestiže fotbalu. Nový model má přinést i výraznější tlak majitelů klubů na vedení soutěže. Na začátku projektu také zaznívá určitá nejistota, zda se podaří všechna předsevzetí naplnit.

Fanoušci SK Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Musíme dokázat, že osamostatnění přinese více peněz. Bez zapálení vlastníků klubů by profesionální fotbal v České republice neexistoval," řekl šéf ligové asociace Dušan Svoboda. Od novinky si slibuje daleko přímější a jasnější tlak ze strany majitelů a vlastníků klubů na vedení ligy. "Na prvním místě přinese osamostatnění maximální odpovědnost, jakým způsobem budeme tuto soutěž spravovat," podotkl Svoboda.

"Osamostatnění bereme jako výzvu pro profesionální fotbal, aby dokázal, že je fenomén. Je potřeba podmínky posunout tak, aby chodilo více lidí na fotbal a byl o něj větší zájem," řekl ředitel Vysočiny Jihlava Zdeněk Tulis. "Věřím, že budou všichni pracovat tak, aby dokázali, že jsme vstoupili do efektivního modelu, a nebudeme se muset za nějakou dobu vracet k původnímu řešení," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
FAČR podepsal smlouvu s Ligovou fotbalovou asociací

"Nosným bodem projektu je ekonomika. Jestli přinese rozdělení více peněz pro ligové kluby, tak je to jedině dobře. Kdyby to tak být nemělo, tak je otázka, zda je tato cesta správná. Zatím je to trochu krok do neznáma," řekl sportovní manažer nyní již druholigové Sigmy Olomouc Ladislav Minář.

Vedení prvoligového Slovácka očekává, že se český fotbal kvalitativně zvedne. "Z našeho pohledu v osamostatnění vidíme šanci, jak posunout český fotbal dál. Aby byly prostředky takové, jaké jsou v západní Evropě. Otázka je, zda máme tyto schopnosti a podaří se to," poznamenal generální sekretář Slovácka Petr Pojezný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články