Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kluby se dočkaly. Fotbalová asociace začala s rozdělováním dotací

Praha - Celkovou sumu 65 milionů začala klubům vyplácet Fotbalová asociace ČR. Peníze obdržela z dotačního programu V ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, dohromady se jedná o 360 milionů korun.

FAČR měla stejně jako ostatní sportovní asociace obdržet dotace už na jaře. Květnová dotační kauza, která vedla ke konci někdejšího šéfa asociace Miroslava Pelty, obvinění FAČR a náměstkyně ministerstva Simony Kratochvílové i odchodu ministryně Kateřiny Valachové, však vyplácení zkomplikovala. Nakonec bylo vytvořeno nové řízení.

FAČR se kvůli tomu dostala do finančních potíží. Dotace už ale obdržela a nyní začala s distribucí peněz dál. 10,8 milionu již asociace odeslala subjektům, které splnily podmínky.

Kvůli zvyšování své transparentnosti tak rozesílá elektronickou formou v rámci projektu "Peníze přímo ke klubům" a prostřednictvím transparentního účtu. Finanční prostředky také poprvé poputují přímo na bankovní účty subjektů, nikoliv na podúčty v rámci Informačního systému jako dosud.

V první fázi FAČR odeslala finance 399 různým subjektům, které jako první doložily požadované podklady nutné pro poskytnutí podpory. To znamená potvrzení o vedení bankovního účtu, výpis z veřejného rejstříku, výroční zprávu, čestné prohlášení o bezdlužnosti, plnou moc pověřené osoby a aktuální stanovy.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články