Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kluby Bundesligy se shodly, jak dohrají ročník. Pět střídání, a když bude třeba, i neutrální hřiště

Bundesliga už má jasno téměř ve všem, co kluby čeká ve zbytku soutěže, která se rozběhne v sobotu. Kluby si odsouhlasily navýšení počtu střídání v soutěžních zápasech ze tří na pět. Rozhodly také o tom, že pokud se sezona dokončí, bude se z první i druhé Bundesligy sestupovat. Zástupci 36 klubů jednali také o tom, jak by měla být vyhodnocena sezona v případě předčasného ukončení soutěží, ale verdikt odložili. "O určení konečného pořadí pro případ, že by sezona nemohla být dokončena, budeme rozhodovat ve dvou následujících týdnech," uvedla DFL v prohlášení.

Utkání Mönchengladbach – Kolín nad Rýnem bez diváků
zdroj: ČTK/DPA autor: Roland Weihrauch

První a druhá Bundesliga byly kvůli pandemii koronaviru přerušeny v polovině března a o nadcházejícím víkendu se znovu rozběhnou. Na základě rozhodnutí 36 klubů se bude hrát i o sestup a schváleno bylo také prodloužení sezony přes 30. červen, pokud by to bylo nutné.

"Zástupci klubů až na jednoho, který se zdržel hlasování, jednohlasně schválili odehrání kompletní sezony 2019/20, včetně sestupu. Odhlasováno bylo i překročení hranice 30. června a pokračování v červenci," přidala DFL, jejíž soutěže jsou prvními významnějšími ligami, které se po pandemii covidu-19 v Evropě rozběhnou.

Hrát se bude bez diváků a vedení soutěže bude mít možnost ve výjimečných případech nařídit odehrání utkání na neutrálním stadionu. "Pokud k tomu budou zákonné, organizační nebo bezpečnostní důvody, budeme moci na poslední chvíli změnit dějiště zápasu," uvedla DFL.

Je nám líto, video expirovalo.
Mönchengladbach fanoušky v hledišti má

Kluby také schválily dočasnou změnu pravidel, kterou umožnila světová federace FIFA ve spolupráci s pravidlovou komisí IFAB. Při zápasech bude možné ve třech vlnách vystřídat pět hráčů místo dosavadních tří. "Myslím, že to bude hodně užitečné," prohlásil trenér Dortmundu Lucien Favre.

Stín pochybností na dokončení soutěží vrhla čtrnáctidenní karanténa uvalená na druholigové Drážďany po dvou pozitivních testech zjištěných týden před restartem. Nicméně v první lize k něčemu podobnému zatím nedošlo a v Kolíně nad Rýnem do izolace museli jen tři nakažení hráči. Podle německých zákonů o karanténě rozhodují místní hygienické stanice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články