Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klubům s českými krajánky se v předkole EL příliš nedařilo

Praha - Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Evropské ligy příliš nevyšly hned několika klubům s českými krajánky. Anorthosis Famagusta s Janem Rezkem v sestavě prohrál doma 0:2 s Rabotnički, Senica se šesti českými hráči zase padla 0:1 na půdě Salcburku, když ji od větší porážky uchránil velmi dobrý výkon českého brankáře Petra Bolka. Trnava vedená českým koučem Pavlem Hoftychem prohrála 1:2 s Levski Sofia, přestože minutu před koncem vedla.

Famagusta sice byla doma aktivnějším celkem a dostávala se do více šancí, ovšem bez úspěšného zakončení. Neujala se ani střela Rezka, který nenavázal na své dvě trefy ze 2. předkola. Rabotnički si trpělivě čekaly na svou šanci a Petrovič s Velkoskim rozhodli.

To Senica byla v Salcburku pod vytrvalým tlakem. Salcburk zaznamenal 26 střeleckých pokusů, z nichž 11 šlo na branku, ale na gól dlouho čekal marně. Bolkovo zakletí prolomil až čtvrthodiny před koncem Leonardo. Za Senicu kromě Bolka nastoupili i Aleš Urbánek, Karel Kroupa, Jiří Valenta, Petr Hošek a Jaroslav Diviš, který přišel v týdnu z Liberce.

Velkým zklamání skončil zápas na půdě Levski Sofia pro druhý slovenský celek Trnavu. Svěřenci trenéra Hoftycha včetně Čechů Martina Rašky, Jiřího Koubského a Patrika Grosse ještě minutu před koncem vedli po penaltě Tomačeka, přesto nakonec prohráli 1:2.

Nepříliš přesvědčivý výkon podal i anglický Fulham, který hrál bez branek s RNK Split. Z lavičky už to sledoval český záložník Marcel Gecov, který do Fulhamu přestoupil minulý týden z Liberce.

Také Mohuč se Zdeňkem Pospěchem doma překvapivě jen remizovala 1:1 s rumunským celkem Gaz Metan Medias. Pospěch u toho byl po celý zápas a do statistik se zapsal žlutou kartou.

Z výhry se tak radoval jen Michal Hubník, který odehrál půl hodiny za Legii Varšava při výhře 1:0 na půdě Gaziantepsporu. Vyhráli i Young Boys Bern 3:1 nad Westerlem, ale Jan Lecjaks u toho pro zranění chyběl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články