Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kloppa zvolili nejlepším trenérem Premier League. Fantastické, vysekl mu poklonu Ferguson

Jürgen Klopp z Liverpoolu se stal nejlepším koučem Premier League. Zároveň - taktéž poprvé - vyhrál anketu Ligové trenérské asociace (LMA) o nejlepšího trenéra v anglickém fotbale. Klopp v děkovném projevu vyzdvihl legendárního kouče Manchesteru United Alexe Fergusona, který mu odpustil, že ho po zisku prvního titulu Liverpoolu po 30 letech brzy ráno probudil.

Jürgen Klopp oslavuje titul s Liverpoolem
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Ellis

"Ze zisku této nádherné trofeje jsem naprosto nadšený. Vážně je to skvělé. Podíval jsem se na předchozí vítěze, mezi nimiž je spousta velkých liverpoolských jmen. Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny Dalglish, jehož jméno je snad po celé trofeji, a Brendan Rodgers," řekl třiapadesátiletý Klopp.

V proslovu nezapomněl zmínit ani Fergusona, po němž je cena pojmenována. "Vím, že to není úplně vhodné, protože jsem trenérem Liverpoolu, ale obdivuju ho. Byl to první britský trenér, kterého jsem potkal, snídali jsme spolu. Bylo to dávno a nejsem si jistý, jestli si to stále pamatuje. Já si to budu pamatovat navždycky, protože v tu chvíli jsem si připadal, jako kdybych potkal papeže," prohlásil rodák ze Stuttgartu, jehož celek nasbíral ve vítězné sezoně 99 bodů a před druhým Manchesterem City měl náskok 18 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči i fanoušci Liverpoolu bouřlivě slavili titul

"Bylo to naprosto úžasné a od první vteřiny jsme si opravdu sedli. Tehdy bych si nikdy nepomyslel, že jednoho dne budu držet trofej, která nese jeho jméno. Musím poděkovat spoustě lidí. Říká se to jednoduše a někdy mám pocit, že to musíme říkat, ale v mém případě je to snadné. Jsem tady jménem svých koučů," uvedl Klopp, který s "Reds" v minulém roce vyhrál Ligu mistrů, Superpohár UEFA a klubové mistrovství světa.

Jméno vítěze oznámil sám Ferguson. "Fantastické, Jürgene. Naprosto sis to zasloužil, výkonnostní úroveň tvého týmu byla mimořádná. Tvá osobnost se nese napříč celým klubem. Byl to úžasný výkon. Odpouštím ti, že jsi mě vzbudil v půl čtvrté ráno, abys mi řekl, že jste vyhráli ligu," prohlásil osmasedmdesátiletý Skot.

Klopp v anketě LMA předčil loňského vítěze Chrise Wildera ze Sheffieldu United, Garetha Ainswortha z Wycombu a Marcela Bielsu z Leedsu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články