Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Klopp si rýpl do Mourinha: Nemůžete vyhrát zápas potom, co skončí

Liverpool - Místo atraktivního souboje dvou největších rivalů a velkých koučů to bylo ze strany Manchesteru United hlavně v druhém poločase tvrdé betonování. I proto si teď trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na adresu protějška Josého Mourinha přisadil a prohlásil, že utkání proti United bylo dobrou přípravou na víkendový zápas s West Bromwichem. Zároveň i odmítl tradiční pozápasové narážky portugalského trenéra.

Jürgen Klopp a jeho asistenti
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Stejně jako United bude i West Bromwich chtít hlavně zastavit smrtící rychlé ataky Liverpoolu. Proslulý průkopník defenzivního a agresivního stylu hry, trenér Albionu Tony Pulis, tak nasadí zřejmě podobnou taktiku jako José Mourinho v posledním ligovém zápase.

Když se Kloppa novináři na tiskové konferenci optali, zdali byl přístup United dobrou přípravou na utkání s WBA, odpověděl bez váhání. "Ano, zčásti. Všichni víme, že si musíme dávat pozor na pár problémů, které jsme měli minulou sezonu, byť se netrápíme tolik jako tehdy."

Na přímé otázky na Mourinhovy výroky o tom, že Liverpool také hrál defenzivně a není posledním divem světa, však Klopp odpovídat nechtěl. "Nezajímá mě to," řekl trenér Liverpoolu. "Myslím, že zápas je u konce, tak proč bych o něm pořád měl něco říkat? Vůbec mě nezajímá, co kdo řekne po zápase.

"Vím sám, o čem utkání bylo a co si z něho potřebuju vzít. Vy chcete psát, co jste viděli, a pokud je to to samé, co říkají ostatní, nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale použijte to, nebo to nechte být," prohlásil v narážce na Mourinha a jeho snahu obrátit výroky proti Kloppovi bývalý trenér Borussie Dortmund.

"Ale s takovými věcmi mě neotravujte. Nezajímá mě to ani z jednoho procenta. Nemůžete vyhrát zápas poté, co skončí, to jsem se naučil už brzo ve své kariéře," procedil Klopp. "Máme bod a cítili jsme se pozitivně, protože to bylo o bod víc než před zápasem. Byla to pro nás dobrá zkušenosti, nebyli jsme dokonalí, to je celé," zhodnotil utkání trenér Liverpoolu.

"Jsme tým, který chce hrát fotbal, a United byli fyzičtější a silnější než my, protože měli hodně vysokých hráčů. Ale dělali jsme to dobře a nepamatuji si, že by oni z těchto situací měli velkou výhodu," myslí si Klopp.

"V sobotu na takové situace musíme být znovu připravení," upozornil trenér Liverpoolu i proto, že Reds v posledních letech podávají mnohem lepší výkony proti silným soupeřům než proti outsiderům.

"Vždy můžete využít pár věcí z posledních zápasů, ale na druhou stranu to taky bude jiné. Bránění těchto (dlouhých) míčů bylo velice důležité v zápase proti United a bude to důležité i v dalším utkání. Hrát fotbal by bylo taky důležité proti United a taky to bude důležité proti West Bromu. Máme ještě hodně práce," přiznal Klopp.

Zdroj
ČT sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články