Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Klopp po senzaci s Burnley: Bylo skoro nemožné prohrát, ale my jsme to dokázali

Série 68 ligových utkání na Anfield Road bez nalezení přemožitele je minulostí. Fotbalisté Liverpoolu se totiž ve čtvrtek museli sklonit před Burnley. Trenér Jürgen Klopp vzal porážku 0:1 na sebe a označil ji za silný políček. Úřadující mistři podle něj momentálně nemyslí na boj o titul.

Trenér Jürgen Klopp (uprostřed) na lavičce Liverpoolu
zdroj: PA autor: Peter Powell

Duel 18. kola rozhodl v 83. minutě proměněnou penaltou Ashley Barnes. Liverpool doma v Premier League nebodoval poprvé od dubna 2017.

"Pořádná, masivní rána do tváře. Vysvětlení je snadné - zodpovědnost za to nesu já. Hodně jsme drželi míč a vytvořili si šance, ale nedokázali je dotáhnout. Proto byl zápas otevřený a pak soupeř dostal penaltu. (Brankář) Alisson mi řekl, že se soupeře nedotkl, ale já to neviděl, takže nevím," hodnotil Klopp.

Liverpool v anglické lize popáté za sebou nedokázal zvítězit a v posledních čtyřech střetnutích navíc neskóroval. Po polovině soutěže ztrácí ze čtvrtého místa 6 bodů na vedoucí Manchester United. 

"Teď si nedokážeme představit boj o mistrovský titul. Bylo by hloupé o něm mluvit," konstatoval německý stratég.

Střelecké úsilí přišlo vniveč

Klub z města Beatles vyprodukoval proti Burnley 27 střel, což je jeho maximum v aktuální ligové sezoně, přesto mizérii v koncovce neprotrhl.

"Bylo skoro nemožné prohrát tenhle zápas, ale my jsme to dokázali. Naše finální rozhodování není správné. Když něco nefunguje, musíte se snažit o to tvrději, častěji, déle. Je to moje vina, musíme dělat lepší rozhodnutí," pokračoval rodák ze Stuttgartu.

Připustil, že prodlužující se šňůra bez vstřeleného gólu začíná být pro jeho tým psychicky náročná. "Lidé se diví, že hráči nejsou plni sebevědomí, když v minulé sezoně vyhráli tohle a tamto. Ale sebevědomí je jako malá květinka, na kterou teď někdo očividně šlápl. Musíme najít novou květinku a také najdeme. Ale proti Burnley to nestačilo," dodal Klopp.

Zdroj
BBC, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články