Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klopp po debaklu odmítal polevení. Viděl jsem od týmu brilantní přístup, řekl

Za postranní čárou jen nevěřícně zvedal obočí, přesto po utkání svůj tým podržel. Přestože fotbalisté Liverpoolu v prvním zápase po zisku anglického titulu utrpěli debakl 0:4 na hřišti Manchesteru City, trenér Jürgen Klopp mužstvo za přístup překvapivě pochválil. Oslavy premiérového ligového primátu po 30 letech se podle něj na hráčích nepodepsaly.

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp a Pep Guardiola z Manchesteru City
zdroj: ČTK/AP autor: Laurence Griffiths

"Se ziskem titulu v minulém týdnu to nemělo nic společného. Jestli to byl pro nás důležitý zápas? Ano, viděl jsem od týmu brilantní přístup. Byli jsme v zápase, bojovali jsme, běhali jsme, udělali jsme vše, co šlo," prohlásil Klopp.

"Bylo to od nás perfektní? Ne. Ale to se čas od času stane. Stále nám zbývá ještě šest zápasů do konce sezony. Viděl jsem tým, který je na to připraven. Takže naprosto v pořádku," dodal třiapadesátiletý německý trenér.

Liverpool v Premier League utrpěl nejvyšší porážku od debaklu 0:5 rovněž na půdě Manchesteru City v září 2017 a v této sezoně nejvyšší soutěže teprve podruhé nebodoval.

Sestřih Manchester City - Liverpool:

"Na výsledku nám hodně záleželo, ve fotbale chceme vždy vyhrávat. To je vlastně jediný důvod, proč pracujete na tréninku, proč hrajete zápasy. Pokud někdo dnes viděl můj tým a říká, že mu bylo jedno, jak to dopadne, není mu pomoci," podotkl Klopp.

Liverpool navzdory porážce vede soutěž o propastných 20 bodů před manchesterským přemožitelem a stále může překonat soupeřův bodový rekord z předminulé sezony. Tehdy City získali 100 bodů.

"Je to cíl, ale netlačíme se do toho za každou cenu. Pokud si někdo myslí, že rozdíl mezi Liverpoolem a Manchesterem City je 20 nebo 23 bodů, nemohu mu pomoci. City hrají skvěle celou sezonu, viděl jsem řadu zápasů, ve kterých nevyhráli a byli jasně lepší," podotkl Klopp.

"V zápasech s nimi jsou klíčové momenty, které musíte využít. To se nám tentokrát nepovedlo. Možná jsme měli i více šancí než v některých zápasech, které jsme vyhráli, ale nevyužili jsme je," dodal bývalý kouč Dortmundu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články