Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Klokani možná dostanou injekci z Kataru

Praha – Bohemians 1905 by se už brzy mohli dočkat silného sponzora. O spolupráci mají totiž zájem blíže nespecifikovaní obchodníci z Kataru, kteří s vršovickým klubem vedou jednání již několik týdnů. Informoval o tom týdeník Ekonom. "Bohemians mají velkou tradici, skvělé fanoušky, hrají na moderním stadionu, a to vše je pro partnery lákavé," řekl ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

Fotbal je v Kataru v kurzu. Po zisku pořadatelství mistrovství světa v roce 2022 pronikl Katar i do Barcelony, jednoho z nejlepších světových klubů. Fotbalisté španělského týmu totiž budou mít poprvé v historii placenou reklamu na dresech. Díky tomu si přijdou na rekordních 30 milionů eur, tedy tři čtvrtě miliardy korun ročně. Barcelona si přitom až dosud zakládala na tom, že jako jediný ze špičkových světových klubů místo na dresu neprodává.

Podobným kontraktem by se nyní mohli pyšnit i Klokani, byť by byl finančně úměrný českým podmínkám, velikosti klubu i trhu či návštěvnosti. "Ať už je to reklama na stadionech, na dresu, ve V.I.P zóně. Nástrojů a cest je mnoho," uvedl Valášek, který by v případné spolupráci viděl vzpruhu nejen pro český fotbal, ale i pro celé česko-katarské vztahy. Zároveň podotkl, že o případném majetkovém vstupu do klubu se prý nejedná.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články