Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Klokani čekají na výhru už 15 kol, Budějovice vyhrály v Teplicích

Praha - Fotbalisté Dukly porazili doma v předehrávce 24. kola první ligy Bohemians 1905 2:0 a prodloužili soupeřovu sérii bez vítězství na patnáct zápasů. "Klokani" po dalším prohraném malém pražském derby zůstávají v neúplné tabulce čtrnáctí s náskokem pěti bodů na záchranu. České Budějovice zvítězily v Teplicích 1:0. Z tří bodů ze hřiště soupeře se Jihočeši radují po 27 duelech a poprvé od 5. května 2010, kdy stejným poměrem vyhráli v Mladé Boleslavi. Fotbalisté Mladé Boleslavi neukončili svoji výsledkovou krizi a po prohře s Olomoucí 2:3 potřetí za sebou vyšli bodově naprázdno. Sigma duel otočila ve druhém poločase a po třetí jarní výhře na hřišti soupeře nakročila k záchraně.

Utkání Dukla Praha - Bohemians 1905
zdroj: ČTK

Dukla potvrdila, že se jí v této sezoně v soubojích s pražskými týmy daří. Ze sedmi derby prohrála jen jednou a inkasovala v nich jediný gól od Žižkova. Bohemians prohráli jedenácté z posledních dvanácti utkání a dál se musí strachovat o záchranu.

První velkou šanci utkání měl v deváté minutě domácí Lietava, ale jeho volej doprostřed branky i následnou dorážku hlavou zlikvidoval brankář Sňozík. Kapitán Bohemians pak v 16. minutě jen sledoval, jak Podrazkého nenápadná technická střela trefila tyč. Hosté, kteří doma před týdnem podlehli 1:2 poslednímu Žižkovu, se po dvaceti minutách prezentovali zblokovaným průnikem Budínského a nepřesnou Borkovou ranou.

Hráči Dukly Praha
zdroj: ČTK

Ve 27. minutě znovu zahrozila aktivnější Dukla, ale Lietavovu střelu do horního růžku zlikvidoval dalším dobrým zákrokem pozorný Sňozík. Jejich třetí vzájemný souboj však už vyhrál slovenský útočník. Pět minut před přestávkou otevřel skóre umístěnou hlavičkou a připsal si osmý zásah v sezoně.

Dvě minuty po změně stran mohli domácí těsné vedení pojistit, ale Hanousek po chytrém pasu od Lietavy zblízka promáchl. V 58. minutě už však byla Dukla v koncovce přesnější. Malý našel z rohového kopu Haška a krajní obránce zavěsil nechytatelným volejem. Hosté ožili až v závěru. Jedenáct minut před koncem propadl rohový kop ke střídajícímu Hartigovi a zkušený útočník zblízka hlavou trefil tyč.

Dukla Praha - Bohemians 1905 2:0 (1:0) Branky: 40. Lietava, 58. Hašek. Rozhodčí: Ardeleánu - Zlámal, Moláček. ŽK: Abraham (Bohemians). Diváci: 2857. Dukla: Rada - Hašek, Božič, Švejdík, Vrzal - Podrazký (90. Marič), Gedeon, Hanousek - Malý, Lietava (83. Marek), Pázler (73. Engelmann). Trenér: Kozel. Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Bartek - Moravec, Budínský, Abraham, Borek (82. Nerad), Kraják (64. Vyhnal) - Nešpor (68. Hartig). Trenér: Weber.

Tvořit hru chtěli spíše domácí, jenže jim to nešlo. K šancím se Severočeši nedokázali propracovat vůbec. Do branky sice míč dostali, jenže Matulovu dorážku po svérázném signálu zhatil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, což se Teplicím vůbec nelíbilo.

Budějovice byly o něco nebezpečnější, atraktivita fotbalu ale odpovídala studenému podvečeru. Aspoň trochu ho prozářila 44. minuta: teplický Vůch ztratil míč v důrazném souboji na půlce, hosté rozeběhli rychlý brejk a na jeho konci byla přesná střela Brazilce Sandra.

Utkání FK Teplice - Dynamo České Budějovice
zdroj: ČTK

Ze špatného výkonu se domácí aspoň trochu oklepali až po pauze, ale opravdu nebezpečných situací si mnoho nevypracovali. Asi nejblíže k vyrovnání měl v 64. minutě Dolejš, který se obtočil okolo Machovce a najednou byl ve vápně sám, jenže branku těsně minul.

Budějovice ve druhém poločase vsadily na zataženou obranu, rozhodčí ale teplické akce postupem času stále častěji přerušoval kvůli útočným faulům. Pocit křivdy byl na domácích patrný už z rozhodujících momentů první půle, v závěru však emoce gradovaly a dospěly až k tomu, že byl jejich trenér Petr Rada vykázán na tribunu.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1) Branka: 44. Sandro. Rozhodčí: R. Hrubeš - T. Kovařík, Košec. ŽK: Lukáš, Rosa, Dolejš, Vachoušek (všichni Teplice). Diváci: 3012. Teplice: Grigar - Ježdík (85. Mujagič), Lukáš, Matula, Rosa - Dolejš, Siva, Vachoušek, Čajič (54. Mahmutovič), Vůch (60. Stožický) - Jindráček. Trenér: Rada. Č. Budějovice: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa, Rýdel, Otepka (90. Brezinský), Javorek, Sandro (82. Hudson) - Řezníček (87. Němec). Trenér: Cipro.

Boleslav i v zápase s Olomoucí dlouho ukazovala, v jaké útočné krizi se v posledních zápasech nachází. Výmluvná byla před nejslabší návštěvou sezony situace ze 22. minuty, kdy Štohanzl ani Chramosta z bezprostřední blízkosti nedopravili míč za brankovou čáru. A když už se Štohanzl po další akci radoval, jeho euforii zhatil signalizovaný ofsajd.

Olomouc ukázala, jaké sebevědomí nabrala v jarní sezoně. V útočné fázi spoléhala na rychlé kombinace a po půlhodině slavila i vedení, když Pospíšil dotáhl Navrátilovu akci a bouřlivě slavil svůj první ligový gól. Hanáci však rychle spadli na zem: už po dvou minutách se nehlídaný Mareš dočkal premiérové trefy v Boleslavi a zařídil vyrovnání.

Boleslavský Jakub Mareš
zdroj: ČTK

Obrat mohl dokonat Chramosta, který ale po samostatném úniku trefil jen tyč a neukončil své jarní střelecké tápání. Boleslav se ale vedení stejně dočkala. Jedenáct minut po poločase Štohanzl předběhl stopera Kučeru a střelou mezi nohy překonal i brankáře Zlámala.

Jak krátce se radovali z těsného náskoku hosté v první půli, to samé potkalo Boleslav. A v ještě horší variantě. Pospíšil hned za dvě minuty po další standardní situaci druhým gólem v utkání srovnal a chvíli poté měl šťastnou ruku při střídání kouč Uličný, protože náhradník Hála krátce po příchodu na hřiště dokonal druhý obrat v zápase.

Boleslav se mocně hnala za vyrovnáním. Štohanzl v sólovém úniku prohrál svůj druhý souboj se Zlámalem, Mareš pak nastřelil tyč. Zlámal skvěle zakročil i proti Fillovi. Olomouc důležitý triumf uhájila a po osmi zápasech a poprvé od roku 2007 se dočkala výhry nad Boleslaví.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:3 (1:1) Branky: 35. Mareš, 55. Štohanzl - 33. a 58. Pospíšil, 68. Hála. Rozhodčí: Jech - Štěrba, Pilný. ŽK: Štohanzl, Johana, Kalina, Šírl - Janotka, Zlámal, Pospíšil. Diváci: 1530. Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski (85. Bořil), Šírl - Štohanzl, Janíček, Kúdela - Kulič (69. Fillo), Chramosta, Mareš. Trenér: Koubek. Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škrele, Vepřek (60. Hála) - Pospíšil (81. Dreksa), Rossi - Schulmeister, Navrátil, Podaný (90. Varadi) - Klesnil. Trenér: Uličný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články