Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kliment už Bröndby v boji o titul nepomůže, čeká ho půlroční pauza

Po pondělním utkání dánské superligy s Aalborgem, ve kterém si poranil vazy v levém koleně, absolvoval útočník Bröndby Kodaň Jan Kliment u reprezentačního lékaře Petra Krejčího v Ústřední vojenské nemocnici operaci. Informoval o tom jeho agent David Nehoda. Čtyřiadvacetiletého forvarda čeká zhruba půlroční pauza.

Jan Kliment slaví gól v dresu Bröndby
zdroj: twitter.com/Brøndby IF‏

"Poranil si přední zkřížený a postranní vaz levého kolene," napsal Nehoda na Twitteru.

Odchovanec Jihlavy zazářil na evropském šampionátu do 21 let v roce 2015, po němž přestoupil do Stuttgartu. V německém klubu se nicméně výrazněji neprosadil a v srpnu 2016 odešel hostovat do Bröndby Kodaň. V této sezoně nastoupil do 24 ligových utkání a vstřelil šest branek. I jeho zásluhou je proto celek z dánské metropole aktuálním lídrem tabulky.

Podzimní výkony ho vynesly až do národního týmu, za který nastoupil v pěti zápasech. Proti Aalborgu naskočil do druhé půle a v závěru se dostal do souboje s Joresem Okorem. Při střetu se mu zkroutilo koleno, spoluhráči mu museli pomoci ze hřiště a vyšetření potvrdilo nutnost operace. "Všem je nám to moc líto a doufáme, že rehabilitace bude probíhat hladce, aby se co nejdříve mohl vrátit na hřiště," řekl sportovní ředitel Bröndby Troels Bech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články