Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Klíčový zápas v boji o druhé místo? Sparta hraje s Bernem

Praha - Fotbalisty Sparty čeká na Letné další velmi důležitý zápas. Podle předpokladů by totiž Young Boys Bern měli být největším soupeřem českého mistra v boji o druhé postupové místo v základní skupině Evropské ligy za favorizovanou Neapolí. Situaci však domácím komplikuje zdravotní stav záložníka Josefa Hušbauera. Přímý přenos utkání i s předzápasovým studiem vysílá ČT sport a náš web od 18:40, od 21:05 můžete na našem webu sledovat v podrobném textovém on-line přenosu duel Tottenham - Besiktas.

Hušbauer nedohrál sobotní derby se Slavií. "Trénuje individuálně a pracuje s lékařským týmem. Uvidíme, jestli se do zápasu stihne dát do pořádku," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička, který naopak může počítat s uzdraveným Tomášem Přikrylem a také Lukášem Váchou, jemuž vypršel trest za červenou kartu.

Proti Bernu bude Sparta hájit stoprocentní domácí bilanci v této pohárové sezoně. Na Letné navíc ve třech zápasech nastřílela 14 branek. "Chceme navázat na domácí zápasy, které jsme dosud na Letné odehráli. Respektujeme soupeře, ale víme o našich kvalitách a věřím, že kluci předvedou takový výkon, abychom byli úspěšní," prohlásil Lavička.

Young Boys jsou však na tom venku podobně, když ze čtyř duelů vyhráli dva a ve dvou remizovali. A v prvním kole navíc porazili Slovan Bratislava vysoko 5:0, zatímco Sparta prohrála v Neapoli 1:3. "Čeká nás kvalitní soupeř, který je stylem hry trochu podobný Zwolle," přirovnal Lavička švýcarský celek k soupeři, kterého Sparta vyřadila v předkole. "Spoléhají na rychlé hráče na stranách hřiště a také na šikovné hráče na hrotu a pod ním," dodal letenský trenér. "Myslím, že zranitelní by mohli být po ztrátě míče," naznačil záložník Ladislav Krejčí, kde by Young Boys mohli mít slabinu.

Trenér Bernu Uli Forte upozornil na největší soupeřovy zbraně. "Lafata je velmi nebezpečný, musíme mu věnovat zvýšenou pozornost," prohlásil. "Výborní jsou také Hušbauer s Matějovským. Ale nejde se zaměřit jen na ně, musíme Spartu brát jako celek," dodal.

Z hráčů Sparty má švýcarskou zkušenost stoper Radoslav Kováč, který v minulosti působil v Basileji a jednou si zahrál i proti Bernu (1:1). O poznání hůř je na tom český obránce Young Boys Jan Lecjaks. Během působení ve Viktorii Plzeň totiž Spartu nikdy neporazil, když ze tří zápasů jednou remizoval a obě utkání v Praze prohrál.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Matějovský, Vácha, Hušbauer - Dočkal, L. Krejčí - Lafata

Bern: Mvogo - Hadergjonaj, Von Bergen, Rochat, Lecjaks - Bertone, Sanogo, Gajič - Nuzzolo, Affum, Steffen

Zajímavosti:

- Sparta v této pohárové sezoně vyhrála všechny 3 domácí zápasy, dala v nich 14 branek

- Bern naopak ve 4 zápasech venku v pohárech ještě neprohrál (2 výhry, 2 remízy)

- Bern v prvním utkání skupiny rozstřílel 5:0 Slovan Bratislava, Sparta prohrála 1:3 v Neapoli

- Sparta už na Bern narazila v sezoně 1981/82 v Poháru Intertoto a obě utkání prohrála 0:1

- se švýcarskými kluby má Sparta vyrovnanou bilanci 3 výher, 3 remíz a 3 proher (skóre 14:13)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články