Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klíčový zápas turnaje hned v úvodu ME. Čechy čeká Itálie, hráči museli plnit domácí úkol

Žádný pomalý rozjezd, naopak pravděpodobně klíčový zápas hned na start šampionátu. Čeští fotbalisté do 21 let se v prvním utkání na mistrovství Evropy utkají s Itálií. Kouč reprezentace Karel Krejčí ale svým svěřencům věří. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 17:35.

Turnaj se kvůli koronavirové pandemii odehraje bez diváků a ve zvláštním formátu. Původně se měl uskutečnit v červnu, ale kvůli termínové kolizi s přeloženým "dospělým" Eurem ho organizátoři rozdělili na dvě části.

Od 24. do 31. března se 16 účastníků představí ve čtyřech základních skupinách. Z nich dva nejlepší celky projdou do osmičlenné vyřazovací fáze, která se uskuteční od 31. května do 6. června.

Je nám líto, video expirovalo.
Euro do 21 let začíná, Česko čeká na úvod Itálie

"Zápas s Itálií považuju za klíčový v celé skupině. Bude strašně důležité, jak do turnaje vstoupíme. Času na přípravu moc není," řekl trenér Karel Krejčí na adresu Itálie, která je s pěti triumfy nejúspěšnější zemí spolu s obhájcem titulu Španělskem, jež hraje rovněž ve skupině B v Celje stejně jako domácí Slovinsko.

Tým po nedělních testech na koronavirus, které vyšly negativně, absolvoval v pondělí první společný trénink a odpoledne odletěl do Slovinska.

"Kluci už za domácí úkol dostali písemnou formou analýzu Itálie. Před prvním tréninkem jsme jim pouštěli věci ohledně obranné fáze Itálie, jakým způsobem brání a působí v posledních zápasech. Při pohledu na nominaci počítám, že podobné to bude i ve středečním zápase. Věřím, že ho zvládneme," uvedl Krejčí.

Jednadvacítku řešil i nový Fotbal fokus podcast:

Obejít se musí bez slávistického stopera Davida Zimy či sparťanského ofenzivního univerzála Adama Hložka. Přednost týmu vidí v něčem jiném než v individualitách. "Hlavní síla mužstva je v charakteru hráčů a takové týmovosti. Kluci v zápasech, kdy šlo opravdu do tuhého, ukázali sílu," prohlásil kouč.

Jednadvacítka se na kontinentálním šampionátu představí po čtyřleté přestávce. Naposledy si na Euru čeští fotbalisté zahráli v roce 2017 v Polsku, kde nepostoupili ze skupiny. Itálii však tehdy porazili 3:1. Do následujícího turnaje se národní tým nekvalifikoval. Historickým úspěchem "Lvíčat" je zlato z roku 2002.

Předpokládaná sestava ČR:

Jedlička - Holík, Chaluš, L. Krejčí, Sadílek - Vaníček, Janošek, Havelka, Bucha, Lingr - Šašinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články