Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Klíčový zápas kvalifikace, ví Rada. České fotbalistky čeká v boji o MS doma Island

Zápas, který výrazně napoví, jak dopadnou české fotbalistky v kvalifikaci o mistrovství světa. To je střetnutí v Teplicích, v něm reprezentantky přivítají Island. Pokud si chtějí svěřenkyně Karla Rady udržet reálně šance na postup, potřebují soupeři oplatit říjnovou venkovní porážku 0:4 a zvítězit. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 17:20.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky čeká proti Islandu důležitý zápas v kvalifikaci o MS

Češky po polovině z osmi utkání ve skupině figurují na třetím místě pětičlenné tabulky. Na druhý Island ztrácejí sedm bodů, mají ale odložený zápas s Běloruskem k dobru. Skupinu vede Nizozemsko s devítibodovým náskokem na český tým.

Na mistrovství světa, které budou v roce 2023 společně hostit Austrálie a Nový Zéland, z Evropy přímo postoupí devět vítězů kvalifikačních skupin, celky z druhých míst čeká baráž. Češky usilují o premiérovou účast na velkém turnaji.

"Klíčový zápas kvalifikace. Pokud toto utkání zvládneme, tak se bodově srovnáme. Protože jsme na Islandu prohráli, jednoznačně potřebujeme a musíme vyhrát. Pak zvládnout poslední tři zápasy, v nichž nás čeká dvakrát Bělorusko a Kypr. Pokud toto zvládneme, bylo by to super a máme velkou šanci na druhé místo a tím pádem baráž," citoval web FAČR Radu.

Týmy se utkaly už v minulé světové kvalifikaci a oba zápasy skončily 1:1. V únoru Islanďanky v přípravném utkání v USA porazily český tým 2:1. "Soupeři se překvapit mohou vždy. Samozřejmě už jsme navzájem přečtení, víme, co od Islandu očekávat. Známe jejich silné stránky, hledáme samozřejmě i slabiny, které každý tým má. Záležet bude na individuálním i týmovém výkonu," uvedl Rada.

Kvůli zranění nemůže počítat se čtyřnásobnou českou fotbalistkou roku Kateřinou Svitkovu. "Katka je základním členem našeho týmu. Je to výborná hráčka, která samozřejmě bude chybět, ale to se nedá nic dělat. Zdravotní stav to neumožnil, takže se musíme obejít bez ní," prohlásil Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články