Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kean zastoupil Ronalda a režíroval výhru nad Empoli. Schick zařídil penaltu, AS ale utrpěl debakl

Juventus už ví, že mu to jde i bez hlavní hvězdy. Turínský celek postrádal zraněného Cristiana Ronalda, jenž laboruje s poraněným stehnem, a v 29. kole Serie A zdolal fotbalisty Empoli. Jedinou branku vstřelil střídající mladík Moise Kean. AS Řím podlehl Neapoli vysoko 1:4. Jediný gól domácích dal v nastavení prvního poločasu Diego Perotti z penalty nařízené za faul na útočníka Patrika Schicka. AC Milán podlehlo Sampdorii, které pomohl špatnou rozehrávkou brankář Gianluigi Donnarumma. Neapol ztrácí 15 bodů na vedoucí Juventus, ale před třetím Interem Milán má desetibodový náskok. AS Řím klesl z páté příčky až na sedmou pozici.

Útočník Juventusu Moise Kean slaví gól
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Di Marco

Devatenáctiletý italský útočník navázal na své premiérové dvě trefy z národního týmu a v 72. minutě zajistil Juventusu 25. ligovou výhru v sezoně.

Neapol vedla nad AS už po dvou minutách díky gólu svého nejlepšího střelce Milika, který dal 16. branku v sezoně.

Ještě do poločasové přestávky sice vyrovnal Perotti, ale v druhém poločase Neapol strhla utkání na svou stranu třemi zásahy.

Postupně se trefili Mertens, Verdi a Younes. Schick nastoupil v základní sestavě a odehrál 63 minut, než ho vystřídal Nicolo Zaniolo. Neapol dál ztrácí 15 bodů na vedoucí Juventus.

AC Milán prohrál druhý zápas za sebou, o porážce 0:1 na hřišti Sampdorie rozhodla kuriózní situace z první minuty utkání.

Brankář "Rossoneri" Donnarumma přihrál při rozehrávce přímo na nohu napadajícího Defrela a ten po pouhých 33 sekundách vstřelil do prázdné brány jediný gól utkání.

K vítězství svého celku přispěl i český záložník Jakub Jankto, který přišel na trávník v 79. minutě místo Vieiry.

Nově páté je Lazio, které díky hlavičce Sergeje Milinkoviče-Saviče z 13. minuty vyhrálo 1:0 na San Siru nad Interem.

Sampdoria vyhrála čtvrtý zápas z posledních pěti utkání a přiblížila se pohárovým příčkám. 

Udine vyhrálo s Janovem 2:0 a připsalo si třetí domácí výhru v řadě. Český záložník Antonín Barák chyběl v nominaci vítězného týmu kvůli zranění.

V šesté minutě nastavení vybojovala Boloňa vítězství 2:1 nad Sassuolem a po třetí výhře za sebou opustila sestupové pásmo.

Hosté vyrovnali v 92. minutě, ale pak přišel na hřiště útočník Destro a druhým gólem v sezoně zařídil Boloni důležitý tříbodový zisk. Sassuolo čeká na vítězství už přes dva měsíce.

Atalanta Bergamo porazila Parmu na jejím hřišti 3:1. Dva góly dal útočník Duván Zapata a vyrovnal střelecký účet hvězdy Juventusu Cristiana Ronalda, který má v tomto ročníku Serie A na kontě rovněž 19 branek. Tabulku střelců vede Fabio Quagliarella ze Sampdorie s 21 góly.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:

Chievo - Cagliari 0:3 (17. Pisacane, 35. Joao Pedro, 45. Ionita), Udine - FC Janov 2:0 (4. Okaka, 62. Mandragora), Juventus - Empoli 1:0 (72. Kean), Sampdoria - AC Milán 1:0 (1. Defrel), Parma - Bergamo 1:3 (8. Gervinho - 75. a 90.+4 Zapata, 24. Pašalič), AS Řím - Neapol 1:4 (45.+4 Perotti z pen. - 2. Milik, 50. Mertens, 55. Verdi, 81. Younes), Fiorentina - FC Turín 1:1 (7. Simeone - 34. Baselli), Frosinone - Ferrara 0:1 (13. Vicari), Boloňa - Sassuolo 2:1 (68. Pulgar z pen., 90.+6 Destro - 90.+2 Boga), Inter Milán - Lazio Řím 0:1 (13. Milinkovič-Savič).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články