Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Když v Bundeslize napadáte jeden na jednoho, tak vás útočníci sežerou, říká Hranáč

Nadšený z nedávného přestupu do Hoffenheimu je Robin Hranáč. Defenzivní fotbalista nečekal, že po příchodu z Plzně naskočí hned do prvního utkání, v němž odehrál druhou půli. Je nadšený, že má v týmu další tři krajany – beky Pavla Kadeřábka s Davidem Juráskem a ofenzivního univerzála Adama Hložka. Na tiskové konferenci před zápasy Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou žertovali, že v Hoffenheimu bude brzy celá reprezentace.

Robin Hranáč v reprezentaci
zdroj: Reuters autor: Lisi Niesner

"První pocity jsou skvělé, protože jsem se posunul do Bundesligy. Proti české lize je rozdíl jak v kvalitě, tak v zázemí," prohlásil čtyřiadvacetiletý obránce s tím, že se těší na další výzvy.

Je rád, že v týmu jsou i další Češi. "Určitě je to velká výhoda. I když jsem tam měl zatím jen tři tréninky, tak to ještě není úplně znát. Kluci si dělají srandu, že tam za chvíli bude celá česká reprezentace. Pavel Kadeřábek je tam devět let, ten pomáhá hodně," uznal Hranáč.

Jeho přestup za rekordní částku pro Plzeň (mezi 200 až 250 miliony korun) byl rychlý. Viktorii opustil nezvykle mezi úvodním utkáním a odvetou 4. předkola Evropské ligy proti Hearts.

"Ta nabídka byla postavená tak, že kdybych neodešel hned, tak by to neproběhlo. Určitě to nebylo lehké jak pro mě, tak pro vedení Plzně a šéfa klubu Adolfa Šádka. Ale myslím, že jsme se na všem domluvili dobře. I když to bylo složitější a narychlo," připustil Hranáč.

Oddychl si, že Viktoria odvetu proti Hearts už bez něj zvládla a po výhře 1:0 postoupila. "Zápas jsem samozřejmě sledoval, byl jsem trochu nervózní. Ale věděl jsem, jak to bude zhruba probíhat. Bylo tam menší hřiště, očekával jsem přesně takovýhle souboj a jsem rád, že to dopadlo dobře," těšilo Hranáče.

Hned v prvním utkání po příchodu do Hoffenheimu se dostal na hřiště. Za nepříznivého stavu 0:2 ve Frankfurtu naskočil o víkendu na druhý poločas. "Nečekal jsem, že hned nastoupím, ale zápas se nějak vyvíjel. Měl jsem tři tréninky, což je málo, abych si osahal všechnu taktiku a to, co po mě trenéři chtějí. Ale jsem rád, že jsem nastoupil a první start si odbyl," uvedl reprezentant.

"Vždy je to pak takové volnější a i tlak, který ve vás je, jaké to bude poprvé a podob, je menší. Budu se prát o to, abych nastupoval pravidelně a mohl hrát i za reprezentaci," dodal.

Probojoval se do reprezentace a nyní přestoupil do Bundesligy. "Ještě to asi úplně nepobírám, protože všechno jde strašně rychle. Jsem za to rád, že se můžu pořád takhle posouvat a nestagnuji. Je to vizitka mých spoluhráčů, trenérů a všech, kteří jsou kolem mě," řekl Hranáč.

Bundesliga ho nadchla. "Tam je každý zápas svátek. Hned jsem začal na Frankfurtu, kde je podle mě jedna z nejbouřlivějších atmosfér. Kvalita hráčů je podle mě rozdílná. V české lize se napadá jeden na jednoho a to když uděláte tam, tak vás útočníci sežerou. Kvalita je vidět hned po prvním tréninku," řekl.

"Co se týče zázemí, v Plzni je to na hodně vysoké úrovni i v rámci Evropy. Ale myslím, že tam je to ještě výš. I kluby z Bundesligy se dřív jezdily do Hoffenheimu dívat, jak to tam vypadá. Pořád ještě objevuju, co tam je a jsem z toho hodně mile překvapený," doplnil Hranáč.

S reprezentací ve čtvrtek odletí do Tbilisi, kde v sobotu vstoupí do nového ročníku Ligy národů. Český tým s Gruzií na nedávném mistrovství Evropy v Německu remizoval 1:1. "Myslím, že to nebyl z naší strany špatný zápas. Rozhodlo to, že jsme neproměnili řadu šancí. Kdyby to skončilo tak, jak to mělo být, vyhráli bychom třeba 4:1. Remíza 1:1 vypadá blbě, ale náš herní projev byl dobrý. Teď to bude úplně jiné utkání. Bude to u nich doma, bude bouřlivá atmosféra," myslí si Hranáč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články