Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Když jde výsledek stranou. Barcelona porazila v emotivním duelu Chapecoense

Barcelona - K poslednímu testu před Španělským superpohárem s Realem Madrid si Barcelona pozvala Chapecoense. V tradičním utkání o Trofej Joana Gampera zdolala brazilský klub, jenž před osmi měsíci přišel během letecké tragédie prakticky o celé mužstvo, jednoznačně 5:0. Tři hráči, kteří havárii přežili, se na slavném Nou Campu představili. Obránce Alan Ruschel odehrál zhruba půl hodiny.       

Ruschel si v listopadu při pádu letadla poranil páteř, ale v Barceloně přivedl tým Chapecoense jako kapitán. Bývalý brankář Jakson Follmann, jenž přišel o nohu, a bek Helio Neto, který po operaci kolena věří v návrat na trávník, provedli čestný výkop.

"Dnešek pro mě znamená nový začátek profesionální kariéry. A taky splnění snu," svěřil se Ruschel. Letadlo s fotbalisty Chapecoense se zřítilo v Kolumbii cestou na finále Jihoamerického poháru do Medellínu. Pád přežilo pouze 6 pasažérů, o život jich přišlo 71. Tým se i díky solidaritě ostatních klubů podařilo obnovit.

Barcelona už tehdy pomohla částkou 250 000 eur a v pondělí přispěla polovinou z výtěžku z přátelského utkání. Gólově se v něm prosadili Gerard Deulofeu, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suárez a Denis Suárez.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona sehrála přátelské utkání s Chapecoense
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články