Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Kdysi rozhodl duel se Spartou. Nyní chce brazilský asistent Sylvinho porazit Čechy

Brazilští fotbalisté pilují poslední detaily před utkáním s českým týmem. Vztah k českému fotbalu má asistent trenéra Sylvinho, který ještě coby hráč Arsenalu rozhodl duel se Spartou.

Brazilští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

V září 2000 si v dresu Arsenalu zahrál v Lize mistrů proti Spartě a pohlednou individuální akcí, při níž se prosmýkl obranou Pražanů, rozhodl na Letné o výhře "Kanonýrů" 1:0. "Byl to krásný gól a hodně důležitý moment. Samozřejmě si na to pamatuji. Byl to velký zápas," zavzpomínal Sylvinho. Na souboj s českým týmem se Brazilci pečlivě připravují.

"Studovali jsme postavení hry soupeře. Víme, že jsou silní na jednotlivých pozicích. Mají dobré, vysoké hráče, fyzicky dobře připravené. Očekáváme silnou defenzivu. Víme, že Češi dokážou hrát dobrý fotbal. Připravujeme se tak, abychom byli trpěliví, protože víme, že se vytasí se zataženou obranou. Jsou dobře fyzicky připravení, nicméně ne tak rychlí," shrnul.

"Připravovali jsme se na obecné kvality českého týmu, na jejich způsob obrany. Víme, že mají určité výkyvy ve výkonech. Mají dobré hráče jako Vydru nebo Dočkala, ale speciálně jsme se na žádného hráče nepřipravovali," uvedl Sylvinho.

Je nám líto, video expirovalo.
Tite směrem k Česku: Vaše výkony mají výkyvy, ale rozhodně vás nepodceníme

Vysoké porážce českého týmu s Anglií nepřisuzují Brazilci velkou váhu. "Samozřejmě jsme ten zápas viděli, ale nenecháme se jím ovlivnit. Jsme si vědomi výsledku 0:5, přemýšlíme nad tím, proč to tak skončilo. Určitě nepodceníme situaci," řekl kouč Tito.

Brazílie v přípravném duelu s Panamou překvapivě remizovala 1:1. Roli kapitána převzal Casemiro. "Je to pro mě obrovská čest, jsem na to strašně hrdý. Jsem vůbec rád za to, že jsem v reprezentaci. Být kapitánem je něco navíc, jsem na to ohromně pyšný. Jestli jím budu i dál, není otázka pro mě, ale pro trenéra. Uvidíme, až se Neymar vrátí," řekl záložník Realu.

Mužstvo cítí od fanoušků větší tlak. "Jsme v procesu velké renovace. Je tu spousta mladých nezkušených hráčů, kteří se musí sehrát se starou partou. Brazilský fanoušek by měl vědět, že hrajeme nejlíp, jak dokážeme. Hlavní je, že se snažíme zlepšovat a dáváme prostor mladším hráčům, aby byli připraveni na Copu América," konstatoval Casemiro.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články